Blokker moet modemerk SuperTrash een schadevergoeding betalen, omdat het winkelketen een oranje jurk op de markt bracht die te veel lijkt op het Bavaria jurkje van 2010, ontworpen door SuperTrash.

Winkelketen Blokker heeft met het op de Nederlandse markt brengen van een oranje jurk ter gelegenheid van het EK voetbal in 2012 inbreuk gemaakt op het auteursrecht van SuperTrash. Dat heeft de rechtbank in Den Haag deze week beslist.

DutchyDress

SuperTrash ontwierp de oranje Bavaria-jurk ‘DutchyDress’, dat rond het WK voetbal in 2010 was te krijgen bij de aankoop van bier of via de website van de brouwer.

Grondige vergelijking

Na een grondige bestudering van beide jurken is de rechtbank tot de conclusie gekomen dat de Blokker-jurk zodanig lijkt op de DutchyDress dat sprake is van schending van de intellectuele eigendomsrechten van SuperTrash.

De winkelketen moet SuperTrash, onderdeel van modebedrijf 2Stepzahead, een schadevergoeding betalen, waarvan de hoogte nog moet worden vastgesteld. Een woordvoerder van Blokker kon donderdag nog geen inhoudelijk commentaar geven.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl