Blokker heeft Ludo Bijvoet aangewezen als nieuwe directeur voor de winkelketen. Hij komt per 1 juli over van voormalig zusterbedrijf Xenos.

Tegelijk begint Frank Cocx, ex-Intertoys, als nieuwe financieel directeur.

Bijvoet volgt Casper Meijer op, die eind april liet weten op te stappen als directeur van de winkelketen en topman van de holding.

Hij lag in de clinch met de raad van commissarissen en de aandeelhouders over de snelheid van de veranderingen bij het winkelconcern en de onderliggende financiële resultaten.

Het Blokker-concern ondergaat sinds vorig jaar grote strategiewijzigingen. Daarbij richt het bedrijf zich volledig op de Blokker-keten en werden andere winkelbedrijven als Xenos en Intertoys verkocht. De koerswijziging ging gepaard met het sluiten van honderden winkels en het schrappen van bijna 2000 banen.

Het winkelbedrijf heeft te maken met forse concurrentie van webwinkels en de opkomst van budgetketens als Action. Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule, Blokker, denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten.

Blokker laat in een verklaring weten dat Bijvoet het vertrouwen heeft van de aandeelhouders, de familie Blokker. Hij moet in zijn nieuwe functie de verkopen opkrikken en de winstmarges verbeteren.

Lees ook op Business Insider

“Ludo Bijvoet is een ervaren retailer en was betrokken bij de uitvoering van de strategie die Blokker Holding in mei 2017 heeft ingezet”, zegt president-commissaris en waarnemend topman van de holding Michiel Witteveen.

Vakbond CNV hoopt dat er met de aanstelling van een nieuwe directie rust in de tent ontstaat. Er worden volgens vakbondsbestuurder Martijn den Heijer nu in elk geval keuzes gemaakt. “Dat maakt het ook voor de medewerkers eenvoudiger om die richting te volgen en zich daarvoor in te spannen. Want de betrokkenheid is nog altijd erg groot.”