De cryptomarkt die sinds begin dit jaar duidelijke tekenen van herstel toonde, is de afgelopen weken weer iets ingezakt. Maar bitcoin-gelovigen houden de moed erin.

Een van hen verwacht zelfs dit jaar nog nieuwe hoogtepunten. Het betreft cryptogoeroe en analist Oliver Isaacs, die met zijn investeringen zo’n 70 miljoen euro heeft verdiend.

Tegen de Britse krant The Independent doet hij uit de doeken hoe hij denkt dat de cryptomarkt de komende maanden zich zal ontwikkelen. En dat is dus behoorlijk optimistisch.

’s Werelds bekendste en belangrijkste cryptomunt kan tegen het einde van het jaar stijgen tot 25.000 dollar, aldus Isaacs. Dat zou dus een nieuw record betekenen voor de belangrijkste digitale munt, die in december 2017 een piek van bijna 20.000 dollar bereikte.

Isaacs verwijst naar de huidige positieve omstandigheden voor cryptomunten, zoals de bitcoin maar ook ethereum, ripple, litecoin en andere. “De recente heropleving heeft verschillende oorzaken. Er zijn geopolitieke, technologische en regelgevende redenen”, aldus Isaacs.

Volgens Isaacs hebben de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China "ook geleid tot de plotselinge belangstelling voor de bitcoin als hedge". Dat betekent dat een investering in de cryptomunt wordt gedaan om een financieel risico van een andere investering af te dekken.

Daarnaast constateert hij dat een groeiend aantal investeerders de bitcoin als een veilige haven beschouwt, nu er meer wetgeving voor digitale munten is en het toezicht is verbeterd.

Maar er is nog iets, zegt Isaacs. "Bedrijfsreuzen als Microsoft, Amazon, Starbucks en Whole Foods stellen zich open voor de cryptowereld en overwegen nu de bitcoin als betaalmiddel te accepteren."

Al deze factoren dragen volgens hem bij aan de betere marktpositie van cryptovaluta's. Isaacs mag optimistisch lijken, maar andere cryptokenners zien het nog veel zonniger in.

Lees op finanzen.nl wat durfkapitalist Tim Draper, crypto-expert Erik Finman en ex-hedgefondsmanager Mike Novogratz denken dat de bitcoin gaat doen »