Op donderdag 24 maart presenteert Business Insider een live streaming event over Crypto. Eén van de sprekers is beleggingsexpert Michaël van de Poppe van Eight Global. Kijk hier voor meer informatie.

Het overgrote deel van de cryptomunten gaat het niet redden. Op het eerste gezicht is dat een opmerkelijke uitspraak, nota bene van een expert die wel degelijk gelooft in het bestaansrecht van cryptomunten. Maar als we Michaël van de Poppe confronteren met de scepsis die veel economen en bankanalisten hebben bij cryptomunten, heeft hij daar begrip voor. “Veel munten zijn niet meer dan een gehypet verhaal”, aldus Van de Poppe.

Van de Poppe is de oprichter en CEO van Eight Global, een platform dat zich geheel richt op mensen die meer willen weten over cryptovaluta als belegging. “Dan heb ik het over educatie, maar ook over relevant cryptonieuws en ik deel mijn eigen portfolio met mijn leden.” Eigenlijk geeft het platform antwoord op de meest gestelde vragen. Wat is de beste munt? Wat verwacht jij van de markt?

Waar gaat de cryptomarkt naartoe?

Iedereen wil het onmogelijke weten, namelijk wat de koers van de bitcoin gaat doen. “De bitcoin is de belangrijkste cryptomunt en zal zeker tot de 1 procent survivors behoren”, denkt Van de Poppe.

Maar er is veel onzekerheid over het beleid van de Amerikaanse centrale bank en de oorlog in Oekraïne. “Dat maakt een sterk herstel van de bitcoin lastig, misschien staat ‘ie over een jaar ongeveer op hetzelfde niveau als nu.” Pas als de grootste onzekerheid voorbij is, verwacht Van de Poppe herstel van de koers van de bitcoin.

Belofte of bubbel

Gevraagd naar zijn persoonlijke voorkeur voor een cryptoplatform, hoeft hij niet lang na te denken: Cosmos (symbool: ATOM). Dan doelt hij niet zozeer op de koers, maar op de kwaliteiten van het ecosysteem, dat decentrale blockchains met elkaar kan verbinden. “Dit gaat hard groeien en is veel beter dan bijvoorbeeld Cardano. Die laatste vind ik echt troep. Ze komen hun beloftes niet na. Het is niets meer dan een hype.”

Eigenlijk zien we bij cryptomunten hetzelfde als tijdens de internetbubbel begin deze eeuw, of techaandelen die nu een hoge waardering hebben maar nooit winst maken. De tijd zal leren welke crypto’s het gaan redden. Veel zal afhangen van de groei, acceptatie en adaptatie van de bitcoin. “Als die het niet redt, dan zal de rest ook verdwijnen”, is de voorspelling van Van de Poppe.

Michaël van de Poppe is een van de deelnemers aan het Crypto Event van Business Insider, donderdag 24 maart a.s. om 20.00 uur.

Verdien 15 euro tradingtegoed: Als je je nu inschrijft voor Business Insider Live! Crypto, krijg je gratis 15 euro tradingtegoed bij LiteBit.