Insecten, het is weer eens iets anders dan rund, varken of kip. De Belgische voedselproducent Damhert ziet het wel zitten en lanceert binnenkort de insectenburger in de Belgische supermarkt.
Voor wie de insectenburger nog niet exotisch genoeg is, volgen later schnitzels en nuggets gemaakt van larven van de Buffalokever.
Insectenvlees is niet alleen voorbehouden aan de Belgische markt. Zodra de Voedsel- en Warenautoriteit haar goedkeuring geeft kan ook de Nederlander zijn vertrouwde Kipschnitzel eens verruilen voor een schnitzel gemaakt van insectenlarven.
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN promoot het eten van insecten als middel tegen voedselschaarste en klimaatopwarming.
Insecten bevatten veel eiwitten, vitaminen en mineralen. De voedingswaarde van bijvoorbeeld meelwormen is vergelijkbaar met die van vlees, maar voor het kweken van insecten is veel minder landbouwgrond en veevoer nodig. In Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika is het eten van insecten heel gewoon.
Bron: Z24/ANP
Lees ook
Koken met sprinkhaan? De nieuwe rage, denken deze ondernemers
Zo weet je zeker of vlees en zuivel biologisch is
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl