Stel dat Bill Gates jouw lootje trekt voor Sinterklaas of kerst.

Het overkwam een Amerikaanse vrouw nadat ze zich had aangemeld voor de Secret Santa-actie op Reddit, waarbij het sociale platform zijn gebruikers aan elkaar koppelt. Je krijgt dan een cadeautje van een onbekend persoon.

Eén geluksvogel had de oprichter van Microsoft als anonieme kerstman. En Gates, de rijkste man ter wereld, bleek geknipt voor die rol.

Alicia, op Reddit beter bekend als ‘Aerrix’, omschrijft zichzelf als iemand die gek is op computerspellen, The Legend of Zelda, De Kleine Zeemeermin, Harry Potter en Nintendo. Ze kende vorig jaar niet zo’n beste editie van Reddit’s Secret Santa. Haar kerstman stuurde toen helemaal niets op. Toch probeerde ze het dit jaar gewoon weer, niet geremd door enige teleurstelling. Die volharding bleek goud waard.

De eerste hint dat de miljardair haar lootje had getrokken: ze ontving van de snelkoerier een ontzettend grote doos. Een tweede aanwijzing was een door Gates geschreven brief en een foto waarop hij een kerstmuts draagt. Eén van de leuke dingen die Bill Gates elk jaar mag doen, is bewijzen dat hij echt achter de cadeaus zit.

In de brief stond:

“Ik snap nog steeds niet dat jouw Secret Santa je vorig jaar liet zitten. Om er zeker van te zijn dat je je vertrouwen in de Reddit-gemeenschap niet verliest, stuur ik je bij deze verschillende cadeaus. Enkele computerspellen, wat spullen om je warm te houden en drie van mijn favoriete films.”

“Ik heb daarnaast ook uit jouw naam een donatie gedaan aan Code.org, een organisatie die studenten de kans geeft computerwetenschappen te studeren.”

“Fijne feestdagen vanuit Seattle, Bill Gates.”

De grote doos zat vol met apart verpakte cadeaus, twaalf stuks in totaal.

Bill Gates Secret Santa Gift

De cadeaus van Bill Gates voor Alicia. Bron Aerrix

Een uitzinnige Aerrix schreef op Reddit een lange post met foto’s van elk cadeau:

“Ik ben compleet verpletterd door zijn vrijgevigheid, die niet beperkt bleef tot de cadeaus. Gates schonk zelfs uit mijn naam geld aan Code.org. Dat vind ik geweldig, want de organisatie ligt na aan mijn hart.”


Ze opende de doos. “Ik had alles eruit gehaald en netjes uitgestald. Overal lagen glitters.”

Foto: Aerrix

Het eerste wat ze zag was een foto en een gesigneerde brief van Gates waarmee hij duidelijk maakte dat hij echt haar Secret Santa was.

Foto: Aerrix

“Op het eerste pakketje stonden de woorden ‘Aererix’s Mittens’ en Clairrix’s Mittens’. Mijn hond heet Claire, wat schattig! Hij gaf me Zelda-wanten en matchende wantjes voor mijn hond. Yes, Bill Gates kocht matchende wanten voor een mens en een hond.”

Foto: Aerrix

Hij gaf haar ook een nieuw paar sloffen…

Foto: Aerrix

Een Zelda-deken…

Foto: Aerrix

…en zijn drie favoriete films.

Foto: Aerrix

Gates gaf haar een papieren replica van het Master-zwaard in Skyward Sword, een versie van Zelda.

Foto: Aerrix

En hij gaf haar een kookboek met Cajun-gerechten. Gates wist dat ze dat wel leuk zou vinden nadat hij haar profiel had bekeken. Daar stond dat ze uit het zuiden van Louisiana komt en dat ze de lokale gerechten mist. Gates had in het boek geschreven: “Aerrix, omdat je uit Louisiana komt en je het eten uit die streek mist, dacht ik dat je wel wat gerechten uit dit boek wil proberen.”

Foto: Aerrix

Ze pakte nog eens drie speciale edities van de Xbox One-controller uit en toen viel haar oog op de grootste doos…

Foto: Aerrix

…daar zat een Minecraft-editie van de Xbox One in. Ook daarop een briefje: “Ik ben gek op mijn Xbox en dacht dat jij het ook wel leuk zou vinden.” Haar antwoord: “Jazeker!”

Foto: Aerrix

 Gates gaf haar ook de nieuwe NES Classic Edition die Nintendo in november uitbracht. “Ik wilde deze zo graag! Nu heb ik er een dankzij Bill Gates!”

Foto: Aerrix

En als kers op de taart deed hij er ook nog het spel Halo 5 Guardians (“Uiteraard de limited edition”) en de nieuwe Tomb Raider bij. Plus nog eens een jaar lang cadeaukaarten voor Xbox LIVE. “Wooooo!”, aldus een uitzinnige Alicia.

Foto: Aerrix

Maar het grappigste cadeau in de doos was een fotolijstje met uit kraaltjes gemaakte Zelda-figuren (Gates las op haar profiel dat ze van kraaltjes houdt). In het lijstje zat een foto van Alicia, haar man en haar hond met een foto van Gates erin gephotoshopt. Ze schreef erbij: “Die foto is het vetste…hij gebruikte mijn profielfoto, photoshopte zichzelf erin en zette kerstmutsen op onze hoofden. Wees eerlijk, dat is toch het schattigste cadeau!”

Bron: Reddit/Aerrix

Ze schreef ten slotte: “Vrolijk kerstfeest aan iedereen en aan meneer Gates, die de gulste van allemaal is en echt weet hoe je een vrouw moet verwennen met een paar computerspellen (en parafernalia).”

Foto: Aerrix