Het is officieel: Tinder haalt van alle apps op dit moment de meeste inkomsten uit de App Store van Apple.

De opmars van de datingapp op de ranglijst komt door de wereldwijde introductie van Tinder Gold vorige week dinsdag.

Dat is indrukwekkend gezien de zware concurrentie die Tinder ondervindt op de markt voor datingapps van bedrijven als Happn, Bumble, OkCupid en vele anderen.

Tinder Gold laat gebruikers zien van wie ze al een like hebben gekregen zonder dat ze uren door profielen heen hoeven swipen. De bedoeling van de nieuwe ‘Likes You’-functie van Tinder Gold is het versnellen van het hele proces van het koppelen van gebruikers.

Tinder is een groot deel van zijn bestaan gratis geweest, maar het introduceerde in 2015 de betaalde Tinder Plus-versie waarmee gebruikers profielen van mensen op andere plekken kunnen zien. Ook kan je met Tinder Plus een per ongeluk gemaakte swipe naar links ongedaan maken als je diegene toch leuk vindt.

Kosten betaalde Tinder-versies

In Nederland kost Tinder Gold nu €32,99 voor een maand. De prijs daalt als je een langlopend abonnement afsluit. Bij een half jaar bedragen de kosten €20,67 per maand en bij een jaarabonnement €13,75 per maand, meldt Dating Insider.

De kosten voor Tinder Plus hangen af van je leeftijd. Boven de 30 jaar betaal je tot wel twee keer zoveel als jongere mensen. Iedereen onder de 30 kan een jaarabonnement afsluiten voor €4,58 per maand, boven de 30 ben je €8,33 kwijt. Een losse maand Tinder Plus kost €9,99 voor onder de 30 en daarboven €19,99 tot €21,99.

Behalve de betaalde versies heeft het in Los Angeles gevestigde bedrijf heeft nu ook advertenties in de app om de inkomsten te vergroten.

In juni kondigde Tinder aan eerst Tinder Gold te testen in Argentinië, Australië, Canada en Mexico. Vorige week werd de functie wereldwijd uitgerold.

LEES OOK: Met deze simpele tip krijg je 60% meer reacties op dating-apps