Het internationale bezorgplatform Just Eat Takeaway.com (de moedermaatschappij van Thuisbezorgd.nl) nam in 2018 de Israëlische branchegenoot 10bis over. Imad Qutob komt sindsdien regelmatig in het land en zag hoe het bedrijf een bijzondere positie heeft veroverd.

Rond lunchtijd stromen medewerkers van hippe tech-startups massaal de straat op om één van hun favoriete eettentjes te bezoeken. Ze betalen met een specifiek voor lunch en diner bestempelde betaalkaart. Een statussymbool. Het betekent dat je werkgever je waardevol genoeg acht om je dagelijks een tegoed voor maaltijden te geven.

Secundaire arbeidsvoorwaarde

Met het op de markt brengen van een lunch- en dinerkaart, gericht op de zakelijke markt, ontstond zo een nieuwe incentive. “Je kunt het vergelijken met een tankpas, maar dan om te eten,” aldus Qutob over de Thuisbezorgd.nl Pay Card.

Voor veel medewerkers is de card inmiddels net zo’n belangrijk punt tijdens het sollicitatiegesprek als de hoogte van het salaris en flexibele werktijden. De afgelopen jaren is de Thuisbezorgd.nl Pay Card internationaal uitgerold en ook in Nederland voor werknemers van bedrijven beschikbaar geworden.

Meer weten over de nieuwe weg van Just Eat Takeaway.com? Luister de Finance Innovation Podcast!

Finance Innovation Podcast

In de Finance Innovation Podcast – een podcast van Mastercard en Business Insider – praat Sacha de Boer met experts over de laatste ontwikkelingen in het ‘payment-landschap’. Deze aflevering ontvangt ze Imad Qutob van Thuisbezorgd.nl en Jan-Willem van der Schoot van Mastercard.

Sacha de Boer, Imad Qutob van Just Eat Takeaway.com & Jan-Willem van der Schoot van Mastercard

Samen schetsen ze de voorwaarden die nodig zijn voor de lancering van een succesvolle, nieuwe betaalkaart. En als iedereen tijdens de lunch de deur uitvliegt, wat blijft er dan over van de klassieke bedrijfskantine met op vrijdag kroketten onder de warmhoudlamp?

Ook in Nederland zal de integratie van een slim betaalplatform in de dagelijkse lunch- en dinercultuur op kantoor voor grote veranderingen gaan zorgen. Wat al wel duidelijk is: de mogelijkheid om medewerkers de vrijheid te geven zodat ze zelf kunnen bepalen wat en wanneer ze eten, opent een wereld van mogelijkheden.

Luister hieronder de podcastaflevering terug of luister de serie via Spotify.