Singapore Airlines is de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld, volgens AirlineRatings.com. Het bedrijf uit Singapore verslaat daarmee Air New Zealand, dat de ranglijst in de voorbije jaren aanvoerde.

De Australische website stelt elk jaar een lijst samen van de beste ‘producten’ in de lucht. “Op basis van onze objectieve analyse kwam Singapore Airlines op veel vlakken als beste uit de bus”, aldus hoofdredacteur en directeur van AirlineRatings Geoffrey Thomas. “Ze waren al decennia één van de toonzetters in de branche. Simpel gezegd: Singapore is de gouden standaard.”

Om tot de top 10 door te stoten moet een luchtvaartmaatschappij de maximale 7 sterren scoren op de veiligheidsrating van AirlineRatings. Verder moeten ze de nodige innovaties aan de dag leggen op het gebied van passagierservaring. De redacteuren van de website controleren de maatschappijen vervolgens op consistentie, gastvrijheid, leeftijd van de vloot, recensies van passagiers en winstgevendheid.

Singapore Airlines wint vooral omdat de nieuwe suites voor first class aan boord van de Airbus A350-900 ULR in de smaak vallen. Ook de nieuwe interieurs in business class en economy kunnen op goedkeuring rekenen van de jury.

Bekijk hieronder de top 10 beste vliegbedrijven volgens AirlineRatings:


10. Japan Airlines (Japan)

Foto: Boeing

9. Cathay Pacific Airways (Hong Kong)

Foto: Cathay Pacific

8. EVA Air (Taiwan)

Foto: Boeing

7. All Nippon Airways (Japan)

Foto: REUTERS/Yuya Shino

6. Emirates (Verenigde Arabische Emiraten)

Foto: Boeing
"Emirates was en is een pionier op het gebied van in-flightentertainment en het ICE-systeem is een klasse apart."

5. Virgin Australia (Australië)

Foto: Virgin Australia
"Virgin Australia heeft de reiservaring helemaal opgefrist met Economy X, Premium Economy en hun uitstekende business class. Tel daarbij op dat de bemanning de beste van de wereld is en je hebt nog een vliegmaatschappij die meer dan haar volle gewicht in de schaal kan leggen."

4. Qatar Airways (Qatar)

Foto: REUTERS/Pascal Rossignol
"In de nieuwe Qsuites voelt het alsof je first class reist in business class. Qatar laat niets aan het toeval over en zet hiermee een standaard waar de meeste andere luchtvaartmaatschappijen alleen maar kunnen dromen."

3. Qantas (Australië)

Foto: Qantas
"De klanttevredenheid staat bij Qantas op recordhoogte en ze blijven innoveren. De jury was ook unaniem over de lounges: buitengewoon."

2. Air New Zealand (Nieuw-Zeeland)

Foto: sourceAir New Zealand
"Eén van de weinige luchtvaartmaatschappijen die een uitstekende kredietwaardigheid geniet. Air New Zealand groeit gezond, zowel qua binnenlandse als intercontinentale bestemmingen."

1. Singapore Airlines (Singapore)

Foto: REUTERS/Jean Philippe Aries

LEES OOK: Vliegtickets zijn belachelijk goedkoop – zo duur zouden ze zijn als je btw, accijns en CO2-compensatie meerekent