Ongeveer zestig obligatiehouders van het fonds Bouw State V hebben voor 7 miljoen euro conservatoir beslag laten leggen op twee woningen van oud-politicus Hans Wiegel. 

Dat meldt Quote vrijdag op basis van de beschikking van de rechtbank Noord-Nederland.

Wiegel zei desgevraagd “officieel” van niets te weten. Hij wilde er “om die reden” ook verder niet op ingaan.

De obligatiehouders bereiden een schadeclaim voor op Wiegel van bijna 11 miljoen euro. De VVD-coryfee zou in zijn bijbaan als bestuurslid onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op het beheer van het fonds.

De bestuurders verwijten de oud-politicus dat hij een bancaire volmacht heeft gegeven aan vastgoedbeheerder Jonald Bouwhuis. Die gebruikte een deel van het geld dat hij in beheer had voor andere doeleinden dan vastgoedinvesteringen.

Nadat Bouwhuis in 2009 in de financiële problemen was geraakt, kregen de 120 gedupeerde obligatiehouders van Bouw State V onder meer geen rente meer uitbetaald.

Ontslag Wiegel

Wiegel is inmiddels ontslagen als bestuurder bij Bouw State V. Capita Fiduciary, de huidige beheerder van het vastgoedfonds, won vorig jaar al een kort geding tegen Bouwhuis voor een schadeclaim van 6 miljoen euro. Daarover loopt nog een bodemprocedure.

De bestuurders van Bouw State V vinden echter dat Wiegel ook verantwoordelijk is. "Wiegel had als bestuurder vooraf moeten ingrijpen en de transacties niet mogen toestaan", aldus Chris Liesker, die het juridisch proces tegen Wiegel financiert.

Bron: Z24/ANP

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl