Premium content ophalen
  • Beleggers zijn druk bezig met de vraag of de renteverhogingen van centrale banken om de inflatie te beteugelen de economie kunnen schaden.
  • Hedgefondsmanager Philip Toews van de firma Toews Asset Management ziet nog altijd een sterk neerwaarts risico voor de beurs.
  • Toews vertelt aan Insider waarom hij momenteel 90 procent van het toevertrouwde vermogen als cash aanhoudt, en wanneer het wel tijd is om weer aandelen te kopen.
  • Lees ook: Cruciaal moment voor de beurs: nieuwe dalingsgolf dreigt

Beleggers zijn druk bezig met aan de ene kant het beleid van centrale banken – die inzetten op renteverhogingen om de inflatie te beteugelen – en aan de andere kant de economische vooruitzichten.

De Amerikaanse centrale bank mikt voor de komende maanden op een reeks renteverhogingen en de vraag is of de Federal Reserve daarbij het risico loopt de economie in een recessie te duwen, door lenen in hoog tempo duurder te maken.

Optimistische beleggers gaan er, net als de Federal Reserve zelf, vanuit dat een recessie vermeden kan worden. Dit zou positief zijn voor aandelen. Maar niet iedereen deelt die mening.

Premium content ophalen