Afgelopen zondag konden we een glimp opvangen van Elon Musks woning van 50.000 dollar, omgerekend zo’n 45.700 euro, dankzij een foto die zijn biograaf Walter Isaacson deelde.

“In 2020 besloot Musk zijn vijf grote huizen te verkopen om deze Spartaanse woning met twee slaapkamers in Boca Chica in Texas als zijn hoofdverblijf te verkiezen”, schreef Isaacson op X, het platform dat tot voor kort nog bekendstond als Twitter.

“Hier zouden we elkaar ontmoeten en zou hij aan de deze houten tafel zitten om te telefoontjes te plegen”, schreef de biograaf in het bericht.

De biograaf die Musk bijna drie jaar lang volgde voor zijn boek dat op 12 september uitkomt, zei dat hij daarin zal uitleggen waarom de miljardair besloot zijn huizen te verkopen.

Musk zelf heeft vaker gezegd dat hij al zijn bezittingen wil verkopen. Hij zou de opbrengst gebruiken om zijn plannen te financieren om ooit een kolonie op Mars op te bouwen.

De foto lijkt de keuken en deel een van de woonkamer te tonen van Musks huis vlakbij de lanceerbasis van SpaceX in Boca Chica in Texas.

Op de salontafel lijkt een Katana samoeraizwaard te liggen, naast een raketvormig object en iets wat lijkt op een stapel gezelschapsspellen. Over de stoel hangt een Tesla 'Plaid Mode'-jas, waarin Musk weleens is gefotografeerd.

Boven de keukentafel prijkt een poster van het science fiction pulptijdschrift 'Amazing Stories', waarmee Musk's enthousiasme voor sci-fi nog maar eens duidelijk wordt.

Walter Isaacson deelde een foto van het interieur van Musk's prefab-woning.
Walter Isaacson deelde een foto van het interieur van Musk's prefab-woning.
Courtesy of Walter Isaacson

In onderstaand screenshot zijn details van de poster te zien. De cover geeft Henry Gade's verhaal 'Liners of Space' weer, met illustraties van ruimteschepen als transport voor de massa.

Dat doet denken aan Musk's masterplan voor SpaceX' Starship-raket, die hij uiteindelijk wil inzetten als veerdienst om mensen van en naar Mars te brengen, zo zei hij.

Musk's sci-fi-poster toont ruimteschepen als transport voor de massa.
Musk's sci-fi-poster toont ruimteschepen als transport voor de massa.
Posterazzi.com

Het is niet de eerste keer dat we een inkijkje krijgen in Musks privéleven. Vorig jaar deelde de CEO van Tesla een foto op X van zijn nachtkastje. Er stonden verschillende blikjes cafeïnevrije Diet Coke en, zo leek het, twee replicapistolen.

In 2020 kondigde Musk aan dat hij bijna al zijn fysieke bezittingen zou verkopen en geen huis zou bezitten.

Weken later stonden vijf van zijn huizen te koop op Zillow, een Amerikaanse versie van Funda. Musk verkocht zijn laatste huis voor 30 miljoen dollar (omgerekend zo'n 27 miljoen euro) in 2021. Vlak daarvoor was hij de woning in Texas gaan huren die in het bezit is van SpaceX en 50.000 dollar heeft gekost.

Insider meldde eerder dat een prefab-woning genaamd 'Castita' van het bedrijf Boxabl was geleverd aan SpaceX. Musk ontkende toen dat hij zijn intrek zou nemen in het modulaire gebouw en zei dat hij in een ander klein huis in Texas woonde.

In juli 2022 zei hij in een podcast dat hij een Boxabl bezit en die gebruikt als gastenverblijf.

Musk's huidige accommodatie lijkt iets bescheidener te zijn dan enkele van zijn vorige onderkomens. Daar stond de miljardair erom bekend uitbundige feesten te geven. Waaronder een met het thema The Great Gatsby, de roman over de 'Roaring 20's, het decennium waarin het geld niet op leek te kunnen, muziek en mode floreerden en er veel werd gefeest.

In 2020 deelde een oude bekende van Musk, Kanye West tegenwoordig Ye, een foto die werd genomen in één van Musk's huizen. Daarop waren de twee mannen te zien voor een glazen wand, waarachter een levensgrote replica van een robot te zien was.

De miljardair zou naar verluidt een andere woning voor zichzelf bouwen in Texas, meldde The Wall Street Journal. De bouw van een 'glazen huis' in de buurt van Austin in Texas leidde tot intern onderzoek binnen Tesla naar mogelijke wanbestedingen, schreef de krant.

Eerder dit jaar meldde de 'Journal' al dat Musk een bedrijfsstad genaamd 'Snailbrook' aan het bouwen is in Texas. Daarin heeft hij ook plannen voor een compound voor zichzelf.

Lees ook: Elon Musk is een goede ingenieur, maar niet erg empathisch, zegt de biograaf die hem 3 jaar volgde