Rusland en Nederland mogen op regeringsniveau flink ruziën, de handel gaat als vanouds door. De 25 Nederlandse bedrijven die in Moskou op een landbouwbeurs staan, hebben in de eerste 2 dagen al voor 13,5 miljoen euro aan opdrachten in de wacht gesleept.

Het gaat onder meer om afspraken over hortensia’s, gewasbeschermingsmethodes en graszaden. Dat meldde het ministerie van Economische Zaken vrijdag.

De Nederlandse Export Combinatie, die het Hollandse paviljoen op de landbouwbeurs in Moskou heeft georganiseerd, verwacht de komende dagen nog meer handel binnen te kunnen halen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken is blij met de ,,mooie tussenstand”. ,,Dit laat zien wat de waarde en het belang is van agrarische handel tussen Nederland en Rusland. Er is veel belangstelling voor elkaars kennis en producten.”

De ruzie tussen Nederland en Rusland over onder meer de arrestatie van de bemanning van het schip The Artic Sunrise van Greepeace en de arrestatie van de Russische diplomaat Dmitri Borodin, hebben vooralsnog weinig effect op de handelsrelatie.

Lees ook

Zelfs Poetin bemoeit zich met burenruzie in Den Haag

Nederland zegt sorry tegen Poetin

Zakendoen in Rusland: afspraken zijn niet in beton gegoten

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl