• Vijf acteurs stapten naar de rechter, omdat ze sinds 2002 niet meer zijn betaald voor hun werk in Bassie en Adriaan.
  • Een van deze acteurs is Paul van Gorcum. Hij speelt de Baron in de bekende kinderserie.
  • De rechter heeft nu geoordeeld dat de broers Bas en Aad van Toor alsnog 15.000 euro schadevergoeding moeten betalen.
  • Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan het slepende conflict.

Bas van Toor (85) en Aad van Toor (78), beter bekend als Bassie en Adriaan, moeten vijf acteurs 15.000 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank van Rotterdam woensdag bepaald.

Sinds 15 febuari 2002 hebben de vijf acteurs geen vergoeding meer gekregen voor hun werk in vier series van Bassie en Adriaan. Toen de broers Van Toor namens hun bedrijf de exploitatierechten van de bekende kinderserie overnamen, bleef de betaling aan van de vijf acteurs uit.

In 2007 stapten Paul van Gorcum, die in de serie de Baron speelt, en andere acteurs naar de rechter omdat ze nog duizenden euro’s zouden krijgen. In 2014 stelde de rechter de vijf acteurs ook al in het gelijk.

Rechter: Bassie en Adriaan moeten andere acteurs betalen

De broers Van Toor zijn de betalingsverplichting de afgelopen jaren niet nagekomen. Daarom stapten de betrokken acteurs weer naar de rechter. Die oordeelt nu dat in totaal bijna 15.000 euro moet worden uitbetaald.

“De omvang van de aan hen te betalen vergoeding is door schatting bepaald”, aldus de rechter.

Aad van Toor, die ook spreekt namens zijn broer Bas, is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank. Maar hij wil de zaak met het oog op de gezondheid van zijn broer nu laten rusten. “Aad is het oneens met de uitspraak maar gezien de fysieke situatie van Bas wil hij er op dit moment niets over zeggen”, laat zijn manager desgevraagd weten.

LEES OOK: Deze 5 bekende duo’s gingen net als Mattie en Wietze uit elkaar

Lees ook op Business Insider