Premium content ophalen
  • In de afgelopen weken zijn er in de VS opvallende verhalen opgedoken over de enorme werkdruk voor beginnende talenten op Wall Street.
  • Nu spreken ook jonge bankiers van grote firma’s als Goldman Sachs en Credit Suisse zich uit. “In deze functie sta je altijd aan.”
  • Insider heeft vijf huidige en voormalige analisten gevraagd in hun eigen woorden te vertellen hoe het eraan toegaat bij hun bank.

In de afgelopen weken zijn in de Verenigde Staten de worstelingen van jong talent op Wall Street aan het licht gekomen. Er is veel onvrede onder junior medewerkers. Zo stijgt het aantal burn-outs onder beginnende bankiers en analisten.

Banken en private-equitybedrijven springen daarop in. Ze zijn een felle concurrentiestrijd begonnen om jong talent gunstige arbeidsvoorwaarden te bieden en te zorgen dat ze niet overwerkt raken.

“Dat is iets dat ik en ons bestuursteam erg serieus nemen”, zei CEO David Solomon van Goldman Sachs vorige week in een boodschap aan stafmedewerkers in antwoord op klachten van junior bankiers.

Premium content ophalen