Twee beleggers uit Azië investeren voor in totaal zo’n 100 miljoen euro in kantoren bij Nederlandse treinstations.

Sumitomo Mitsui Banking Corporation, een van de grootste banken van Japan, is een van de investeerders. Wie de andere is, is niet bekend.

De investering wordt gedaan via de vastgoedtak van de Nederlandse verzekeraar ASR, zo maakte deze vrijdag bekend. Het geld wordt belegd via het ASR Dutch Mobility Office Fund, dat in totaal nu zo’n 150 miljoen euro heeft opgehaald.

Eerder deze week was de Schotse vermogensbeheerder Standard Life, een van de grootste vastgoedbeleggers in Europa, al lyrisch over de Amsterdamse kantorenmarkt. Daarvoor noemde de financiële dienstverlener twee redenen: allereerst staan er steeds minder kantoorpanden leeg, mede omdat die zijn omgebouwd tot bijvoorbeeld een hotel, terwijl er nauwelijks nog wordt bijgebouwd.

Daarnaast wijst de belegger op goede economische fundamenten: “De Nederlandse economie groeide met 2,1% in 2016 en voor 2017 wordt een groei van 2,4% verwacht. Toenemende investeringen en internationale handel dragen hieraan bij.”

Dat de twee Aziatische beleggers nu voor 100 miljoen euro in Nederlandse kantoren stappen, past in dat plaatje. Bovendien is Nederland populair onder Aziatische investeerders. “Bij de echt grote deals van 2017 zijn bijna altijd Aziatische partijen betrokken”, zegt Raphael Rietema, senior analist bij CBRE, tegen het FD.

Uit de Global Investor Inentions Survey van begin 2017, opgesteld door vastgoedadviseur CBRE, blijkt dat Nederland op het vaste land van Europa zelfs de favoriete markt om in te beleggen is onder internationale beleggers.

Lees ook op Business Insider

Op A-locaties in de Amsterdamse kantorenmarkt betalen huurders inmiddels zo’n 370 euro gemiddeld per vierkante meter, terwijl dat vorig jaar nog 340 euro was.