De zwakkere vraag op Amerikaanse luchthavens, baart autoverhuurder Hertz zorgen. Niet alleen ziet het bedrijf zijn winst en opbrengst dalen, de overtollige voertuigen zijn moeilijk te verkopen op de huidige markt.

Autoverhuurder Hertz gaf donderdag een winst- en omzetwaarschuwing voor het huidige boekjaar vanwege een zwakkere vraag op Amerikaanse luchthavens. Hogere verhuurprijzen zullen de volumedaling deels compenseren, waardoor het bedrijf dit jaar nog altijd een recordwinst verwacht.

Cijfers winstdaling

Hertz rekent nu op een nettowinst van 780 tot 830 miljoen dollar, waar eerder een prognose werd gehanteerd van 830 tot 875 miljoen dollar. De omzet zal uitkomen tutssen 10,8 en 10,9 miljard dollar. In februari gaf het bedrijf nog een raming van 10,85 tot 10,95 miljard dollar af.

Beroerde automarkt is strop

“Het zwakkere volume heeft niet alleen effect op de omzet maar ook op de bezettingsgraad. Daarnaast kunnen we onze overtollige voertuigen bij de huidige marktprijzen niet kwijt in de markt voor gebruikte auto’s”, aldus bestuursvoorzitter Mark Frissora.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl