Elektrische auto’s zijn langzaam maar zeker aan het krimpen. Niet alleen qua formaat, maar ook op het gebied van prijs. Toch doet Kia nog even een stapje de andere richting op met de vijf meter lange en bijna 2.600 kilo wegende Kia EV9.

Gelukkig doet het Koreaanse merk dat niet zomaar. De EV9 zit vol met doordachte slimmigheden, biedt zeeën van ruimte en kan zelfs je elektrische apparaten (en in de toekomst ook je huis) van stroom voorzien.

Dankzij de elektrische aandrijving, betekent het dat je in de EV9 zeven personen comfortabel kunt vervoeren, of zonder vloeken en tieren de auto volladen net nadat je iets te hebberig werd bij de IKEA. Parkeren in een typisch Nederlands parkeervak is helaas wel iets lastiger.

Autoredacteur Dennis Wilman van Business Insider Nederland reed een week met deze kolos en was onder de indruk. Waarvan precies? Dat lees en zie je hieronder.

De Kia EV9 laat een grootse indruk achter

LEES OOK: Test voor elektrische auto: we deden mee met een veiligheidstest voor de Volvo EX30 in extreme kou – zo pakte dat uit