Huurauto’s tijdens de zomervakantie kunnen op sommige plekken in Europa veel goedkoper zijn dan de meeste Nederlanders denken. Op de goedkoopste bestemmingen ligt de gemiddelde huurprijs in juli en augustus onder de 38 euro per dag, terwijl slechts 17 procent van de Nederlanders denkt minder dan 40 euro per dag kwijt te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van reiswebsite Skyscanner.

Meer dan de helft van de Nederlanders boekt pas in de laatste weken voor de vakantie een huurauto en één op de tien zelfs op de dag voor vertrek of op de dag van vertrek zelf.

Om kosten te besparen is het goed om te kijken wat de goedkoopste ophaallocatie is. Op veel bestemmingen is het goedkoper de huurauto in het centrum van een stad op te halen in plaats van gelijk op de luchthaven, maar soms is het juist andersom.

De tien goedkoopste bestemmingen voor huurauto’s in Europa

Maar op welke Europese bestemmingen is het huren van een auto het goedkoopst? Business Insider Nederland zet op basis van door Skyscanner aangeleverde gegevens de gemiddelde huurprijs in juli en augustus op een rij. Daarbij moeten worden aangetekend dat de prijzen vele malen hoger liggen als je nu op het laatste moment nog wat probeert te regelen.

  1. Alicante, Spanje – 28,41 euro
  2. Palma, Mallorca – 28,90 euro
  3. Lissabon, Portugal - 29,20 euro
  4. Milaan, Italië - 29,54 euro
  5. Madeira, Portugal - 29,80 euro
  6. Pisa, Italië - 30,49 euro
  7. Istanbul, Turkije - 32,02 euro
  8. Malaga, Spanje - 32,14 euro
  9. Olbia, Italië - 35,88 euro
  10. Bari, Italië - 37,96 euro

Als we naar landen als geheel kijken, is volgens Skyscanner de beste prijs-kwaliteitverhouding voor autohuur te vinden in Albanië. Het land werd in Nederland populair door het televisieprogramma Wie is de Mol?

De gemiddelde prijs van een huurauto in Albanië is met 32 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Ook in Duitsland, IJsland, Cyprus en Italië zijn de huurprijzen tussen de 20 en 30 procent gedaald ten opzichte van 2023.

LEES OOK: Dit zijn de 10 goedkoopste Europese landen om een auto te bezitten: Zwitserland staat bovenaan