Ashton Kutcher is dit jaar een van de sprekers op Dreamforce, de jaarlijkse megaconferentie van cloudbedrijf Salesforce in San Francisco.

De 39-jarige Amerikaan is vooral bekend als acteur in series als That ’70s Show en films als Dude, Where’s My Car?, waarin hij enigszins sullige typetjes speelt.

Buiten de opnamestudio’s laat Kutcher een heel andere kant van zichzelf zien: hij is een succesvol investeerder. Zo stak Kutcher in een vroeg stadium een half miljoen dollar in taxiplatform Uber, een belang dat nu honderd keer zoveel waard is.

Samen met Guy Oseary, de manager van Madonna en U2, heeft Kutcher in meer dan zeventig bedrijven geïnvesteerd, waaronder Skype, Airbnb en Spotify. Het portfolio van het duo is zo’n 250 miljoen dollar waard.

Op Dreamforce spreekt Kutcher over een van zijn andere initiatieven, Thorn, dat hij samen met zijn ex-vrouw Demi Moore oprichtte. Het bedrijf probeert met behulp van technologische hulpmiddelen sekshandel en seksueel misbruik van kinderen tegen te gaan.

Kutcher houdt een emotioneel betoog, waarin hij uitlegt waarom hij Thorn is begonnen. "Ik wil niet degene zijn die bij een ongeluk de telefoon tevoorschijn haalt en begint te filmen. Ik wil degene zijn die de telefoon neerlegt en helpt", legt de acteur uit. Bekijk hier zijn volledige praatje terug.

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. Tot grote verbazing van Kutcher is een van de mensen die bij de microfoon staat een oude bekende.

"Hey! Wij zijn samen naar de middelbare school geweest!", roept Kutcher uit. "Ik heb altijd gedacht dat jij hier op het podium zou staan."

Bekijk het opmerkelijke fragment hieronder terug: