Techconcern Apple heeft een doorbraak bereikt met een project voor het meten van bloedsuiker zonder een vingerprikje, zo meldt persbureau Bloomberg.

Het gaat om een monitor die de bloedsuiker van een persoon continu kan meten, zonder dat een vingerprikje nodig is. De monitor maakt gebruik maakt van zogenoemde absorptiespectroscopie, een proces dat gebruik maakt van golflengtes van licht om uiteindelijk het niveau van de bloedsuiker te meten.

Het project, dat volgens Bloomberg de codenaam E5 draagt, is onderdeel van de Exploratory Design Group van Apple, een afdeling die geheime onderzoeksprojecten onder z’n hoede heeft. Het project heeft ook een tijdje onder een startup gedraaid die Avolonte heette. Die startup was gevestigd in de buurt van het hoofdkantoor van Apple in Californië.

Het uiteindelijke doel voor Apple zou zijn om de monitor voor het meten van de bloedsuiker toe te voegen aan de Apple Watch. Hiermee zou Apple een alternatief hebben voor diabetespatiënten die hun bloedsuiker met vingerprikjes meten.

Lees hier het hele verhaal op Bloomberg.

LEES OOK: Zijn geurpods van waterfles Air Up goedkoper dan gewone frisdrank? We keken naar het prijsverschil met goedkope Aldi-frisdrank en Coca-Cola