Door een tekort aan retinaschermen zou Apple pas volgend jaar met een nieuwe versie van de iPad Mini op de markt komen die over een superscherp scherm beschikt.

Dat meldt de Taiwanese krant Economic Daily News.

Apple zou de iPad Mini 2 oorspronkelijk in het vierde kwartaal op de markt willen brengen vanwege het kerstseizoen, traditioneel de sterkste verkoopperiode voor het techconcern. Maar de releasedatum zou nu opgeschoven zijn naar het eerste kwartaal wegens een gebrek aan schermpanelen met hoge resolutie.

Apple zou naar verluidt de nieuwe kleinste iPad uit willen rusten met een retinascherm. De huidige iPad Mini, die in oktober vorig jaar werd onthuld, heeft een schermresolutie van 1024 bij 768 pixels. Daarmee is het naast de iMac de enige productlijn van Apple die nog niet over een retinascherm beschikt. De iPod, iPhone, iPad en Macbook hebben allemaal versies met een superscherp scherm.

Apple zou volgens Economic Daily News tevens van plan zijn om een andere versie van de iPad Mini uit te brengen, waarvan alleen de processor is ververst. Omdat deze niet over een retinascherm beschikt, zou deze nog wel in het vierde kwartaal in de schappen kunnen liggen.

Lees ook op Z24

iPad Mini knabbelt aan winstmarge Apple

‘Apple wil verkopen iPhone opkrikken met inruilactie’

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl