Volgens  CNN gaat Anthony Scaramucci tijdens een online evenement op vrijdag tekst en uitleg geven over zijn ontslag uit het Witte Huis.

De voormalig communicatiedirecteur werd afgelopen week na tien dagen in functie de laan uitgestuurd.

Het ontslag kwam na een aantal tumultueuze dagen in het Witte Huis. Stafchef Reince Priebus werd door Trump vervangen door John Kelly, die op zijn beurt aandrong op het vertrek van ‘The Mooch’.

Het evenement wordt georganiseerd speciaal voor Trumps rechtse aanhang, dezelfde aanhang die Scaramucci probeerde te cultiveren tijdens zijn korte periode in het Witte Huis. Voormalig Fox News-bestuurder Bill Shine zou achter het live-evenement zitten. Shine werd in mei ontslagen bij Amerika’s grootste nieuwszender na een conflict met eigenaar Rupert Murdoch.

Scaramucci hield het niet meer dan tien dagen vol in het Witte Huis, maar de voormalig zakenbankier en speculant op Wall Street zei zelf ook al dat hij niet van plan was om de functie langer dan negen maanden vol te houden. Hij noemde zichzelf een “gespecialiseerd voertuig” die door Trump werd binnengebracht om “de cultuur van lekken en onderlinge strijd te verstoren”.

Tijdens zijn korte tijd in Washington bouwde Scaramucci een flinke reputatie op. Hij begon zijn periode met een interview waarin hij Steve Bannon, een van Trumps belangrijkste adviseurs, neerzette als "zelfpijper". Ook haalde Scaramucci oud-stafchef Priebus door het slijk door hem van het lekken van informatie te beschuldigen.