Toen ondernemer André Haardt de leerapp Squla voor scholieren tot een succesvol bedrijf had uitgebouwd, merkte hij dat hij zelf op een gegeven moment een keuze moest maken.

“Ik moest mezelf een spiegel voorhouden: wie wil ik zijn? De ondernemer die dingen bouwt of de manager die het bedrijf nog groter maakt?”, zegt Haardt in de twaalfde aflevering van podcast The Next Move.

Uiteindelijk besloot Haardt zich terug te trekken uit Squla en een nieuwe uitdaging aan te gaan met het bedrijf Chapter, dat zich richt op concrete omscholingstrajecten op basis van educatieve technologie. “Ik voel me hierdoor helemaal uitgedaagd en dat geeft ontzettend veel energie. Dat is merk ik het allerbelangrijkste om het vol te houden als ondernemer.”

In de twaalfde aflevering van de podcast The Next Move spreken oprichter en CEO André Haardt van startup Chapter en mede-oprichter en managing director René Janssen van scale-up Lepaya over de kansen en uitdagingen op het gebied van respectievelijk omscholing en upskilling.

Beluister hier deel 2 van de twaalfde aflevering, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Deel 1 gemist? Luister dan hier:

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove