Het consortium onder leiding van de Chinese verzekeraar Anbang heeft het bod op Starwood Hotels & Resorts verder verhoogd om zo de overnamestrijd rond het Amerikaanse hotelbedrijf te kunnen winnen van Marriott International.

Anbang is nu bereid circa 14 miljard dollar in contanten op tafel te leggen. De partijen zijn momenteel in onderhandeling over een definitief voorstel, aldus een verklaring van Starwood, de eigenaar van onder meer Hotel Des Indes in Den Haag en het Sheraton op Schiphol.

Vorige week maandag kwam Marriott met een verbeterd bod naar buiten van 13,6 miljard dollar, wat door Starwood werd geaccepteerd. Oorspronkelijk had Marriott in november vorig jaar 12,2 miljard dollar geboden en was er al overeenstemming bereikt over een fusie. Daar kwam Anbang eerder deze maand echter over heen met een bieding van 13,2 miljard dollar.

Anbang trekt in de overnamestrijd rond Starwood op met de investeringsmaatschappijen J.C. Flowers en Primavera Capital. Marriott heeft nog niet laten weten of er een nieuw bod zal worden uitgebracht op zijn branchegenoot, maar zei wel dat zijn huidige fusievoorstel het beste is voor beide bedrijven. Op 8 april moeten de aandeelhouders van Starwood gaan stemmen over de overnamevoorstellen.

Als de overname van Starwood door Anbang doorgaat, zou dat de grootste acquisitie van een Amerikaans bedrijf door een Chinese investeerder ooit zijn. Anbang heeft kort geleden ook al overeenstemming bereikt over de overname van Strategic Hotels & Resorts, eigenaar van het befaamde Waldorf Astoria in New York, voor 6,5 miljard dollar.

Marriott is het moederbedrijf van bekende ketens als Ritz-Carlton en Renaissance. Starwood heeft namen als Sheraton en Le Meridien. Bij een fusie van de twee bedrijven zou ‘s werelds grootste hotelconcern ontstaan, met 1,1 miljoen kamers, verdeeld over ruim 5500 hotels in meer dan honderd landen.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl