MediaMaze helpt bedrijven en professionals om hun neutrale online reputatie te verbeteren tot een positieve online reputatie die potentiële klanten/cliënten het vertrouwen geeft om met hen in zee te gaan.
Oprichter Willem van Lynden en zijn team zetten zich met ReputatiePlus in voor professionals en bedrijven waarover te weinig positieve resultaten te vinden zijn bij zoekopdrachten in Google naar hun naam. Volgens van Lynden “is neutrale beeldvorming een gemiste kans op positieve beeldvorming” en lopen bedrijven hierdoor zonder het te weten klanten mis. 

Potentiële klanten zoeken hedendaags alles en iedereen eerst online op. Om betrouwbaar en deskundig over te komen moet er, naast het LinkedIn-profiel en de bedrijfswebsite, ook op pagina’s die niet in eigen beheer zijn voldoende positieve informatie te vinden zijn. Deze externe endorsements geven potentiële klanten/cliënten het vertrouwen om met u in zee te gaan.

MediaMaze biedt met haar ReputatiePlus dienst verschillende mogelijkheden aan voor een beter online profiel in Google. Hierbij zorgt MediaMaze onder andere ervoor dat offline resultaten (denk aan interviews in vakbladen) online zichtbaar worden, en bestaande online resultaten die niet op de eerste pagina scoren beter zichtbaar worden voor gebruikers op Google. De aanpak is hierbij altijd maatwerk; ieder mens en bedrijf is immers uniek, net zoals zijn of haar wensen.

Als onderdeel van dit totaalpakket zorgt MediaMaze voor professionele foto’s van alle medewerkers en het bedrijf. Ook bestaat er de mogelijkheid dat er video’s van het bedrijf of individu gemaakt worden, die geoptimaliseerd online geplaatst worden en zo goede posities in Google innemen. De laagdrempelige “kennismaking” via een video versterkt ook het gevoel dat een potentiële klant/cliënt krijgt bij u/uw bedrijf. MediaMaze erkent ook de toegevoegde waarde van Google business view. Samen met een Google trusted photographer wordt er een prachtige business view van uw kantoor of bedrijf gemaakt. Gekoppeld aan een Google+ optimalisatie wordt deze virtuele rondleiding goed zichtbaar in Google, en wordt deze op mobiele apparaten bovenaan de zoekresultaten getoond.

Volgens Willem van Lynden zijn positieve vermeldingen op de eerste pagina van Google ook een verbetering vanuit het gebruikelijke perspectief waarin over zoekmachine reputatiemanagement gedacht wordt. Een goed verzorgde en positieve online reputatie biedt bescherming tegen nieuw te verschijnen negatieve berichtgeving, iets dat anders door middel van klassiek zoekmachine reputatiemanagement alsnog moet worden aangepakt.

Daarnaast is MediaMaze het ‘reputatiespreekuur’ begonnen. Bedrijven of professionals die problemen ondervinden met hun online reputatie kunnen op maandagochtend van 10.00 tot 11.00 langskomen voor een vrijblijvend consult. Het doel van het spreekuur is een flexibele en laagdrempelige optie bieden voor hen die met hun online reputatie aan de slag willen, of moeten, gaan. Uiteraard kan er ook buiten het spreekuur via de website vrijblijvend een afspraak worden gemaakt.

MediaMaze is dé aanbieder op het gebied van zoekmachine reputatiemanagement voor particulieren en het MKB. Het bedrijf heeft zich volledig gespecialiseerd in het herstellen of verbeteren van online reputaties, zodat uw bedrijf of u als professional online een positieve eerste indruk maakt. Voor meer informatie kunt terecht op www.mediamaze.nl of kunt u contact opnemen met Willem van Lynden via info@mediamaze.nl of 020-2215827. Natuurlijk kunt u ook terecht via de bekende sociale media kanalen; Facebook, Twitter en LinkedIn.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl