De Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone is op grote schaal huurpanden van particuliere beleggers aan het opkopen in Amsterdam en Rotterdam. Dat schrijft het FD op basis van “verschillende bronnen in de vastgoedmarkt”.

Volgens de krant zijn de eerste contracten al getekend en worden de panden naar verwachting in april overgedragen. Lokale handelaren zouden zich de afgelopen maanden hebben ingespannen om panden te vinden voor de durfkapitalist. Dit wordt onder anderen bevestigd door een makelaar die een aantal panden aan een dergelijke handelaar zegt te hebben verkocht.

“Ik heb nog nooit gezien dat ze op deze manier bij particuliere beleggers panden inkopen”, aldus een makelaar tegen het FD. Het Britse Round Hill en het Duitse Patrizia kochten al eens grote portefeuilles aan huurwoningen in Nederland, maar over het algemeen wordt in zo’n geval zakengedaan met woningcorporaties of institutionele beleggers.

Investeren in huurpanden

De krant noemt de timing van Blackstones zet opvallend omdat andere durfinvesteerders de afgelopen tijd juist hun huurwoningen in Nederland verkochten. Die hadden hun beoogde rendement de afgelopen jaren al gehaald na de snelle stijging van huren en huizenprijzen in Nederland.

Blackstone zou dus kunnen inzetten op verdere stijgingen, al is de aanschaf volgens verschillende bronnen van het FD waarschijnlijk bedoeld voor een strategisch fonds met langetermijndoelen.

LEES OOK: Onzekerheid rond Brexit zorgt voor run op Rotterdamse bedrijfsruimte – aantal verhuurde of verkochte vierkante meters verdubbeld in jaar tijd