Nederland telt meer dan 25 streamingdiensten, met grote spelers zoals Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video, maar ook een reeks andere partijen. Films en series kijken op het moment dat je zelf wilt, is razend populair. Maar hoe gaat deze markt zich ontwikkelen?

In het ouderwetse kijkcijferdenken dat bij lineaire tv speelt, overheerst de gedachte dat de winst van de één het verlies van de ander is. Je strijdt immers om hetzelfde kijkmoment. Maar dat geldt niet op de markt voor streamingdiensten, signaleert Kaja Wolffers, head of content acquisition van Prime Video Benelux, in de elfde aflevering van podcast The Next Move.

Op het moment dat de kijker zelf bepaalt wanneer hij of zij een streamingdienst gebruikt, krijg je een andere dynamiek: “Zeker ons abonnement kun je er heel makkelijk bij hebben, dus hoef ik niet iemand anders weg te drukken.”

Beluister de elfde aflevering van The Next Move met Ellen van den Berghe van Videoland en Kaja Wolffers van Prime Video, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister meer afleveringen van The Next Move: