Amazon is een van de techbedrijven die interesse heeft om het zakelijke chatplatform Slack over te nemen, schrijft Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden.

Slacks berichtenservice voor bedrijven wordt inmiddels wereldwijd gebruikt en werd in 2013 gelanceerd.

Bedrijven die van de dienst gebruikmaken zijn onder meer Airbnb, Harvard, University, Samsung, BuzzFeed en iets dichter bij huis De Persgroep, uitgever van onder meer de Volkskrant en het AD.

Investeerders schoten de makers door de jaren heen al zo’n 484 miljoen euro toe, waarvan 179 miljoen onlangs in april werd opgehaald door Slack.

Een overnamebod zou Slack weleens naar een waarde van zo’n 9 miljard dollar kunnen stuwen, zeggen de bronnen die Bloomberg sprak. Ze zeiden ook dat Slack wellicht geen enkel overnamebod accepteert.

Amazon werd bekend als de mondiale Bol.com, met de verkoop van aanvankelijk  boeken, en later cd's en dvd's. Het bedrijf breidde fors uit naar andere markten en aan die expansiedrift is nog geen einde gekomen: Amazon is marktleider op het gebied van cloudopslag, werkt aan eigen supermarkten en een bezorgdienst voor pakketjes.

Van de zogenoemde 'Big Five' onder de techbedrijven in de Verenigde Staten, is Amazon de enige zonder berichtendienst. Apple heeft iMessage, Facebook heeft Messenger, Microsoft heeft Outlook en Teams en Google heeft Hangouts.

Amazon wil Slack overnemen

Slack is gratis te downloaden en te gebruiken. Bedrijven betalen wel, per gebruiker, als ze toegang willen hebben tot speciale features, zoals een ongelimiteerde toegang tot chatgeschiedenis, technische ondersteuning en statistieken.

Slack heeft dagelijks zo'n 5 miljoen gebruikers, waarvan 1,5 miljoen betalende klanten zijn.

Amazon heeft nog niet gereageerd op de geruchten.