Jeff Bezos mag dan CEO zijn van een groot techbedrijf, hij loopt niet continu met z’n telefoon rond.

In gesprek met z’n jongere broer Mark op de Los Angeles Top 2017 zegt hij dat hij liever focust op wat hij doet, volgens Business Insider journalist Zoë Bernard.

“Ik houd niet van multitasken”, zegt de Amazon CEO. “Het stoort me. Als ik m’n e-mail aan het lezen ben, wil ik echt mijn e-mail aan het lezen zijn.”

Continu je e-mail checken kan inderdaad zorgen voor minder productiviteit. Volgens een studie van Deloitte uit 2017 neemt het smartphone-gebruik sinds 2015 toe en is het dit jaar voor het eerst stabiel. Het onderzoek laat ook zien dat mensen actief proberen om de tijd die ze aan hun telefoon besteden te beperken.

Voor Bezos is het geen nieuwe strategie, hij deed het altijd al zo. Zo vertelt hij over zijn tijd op een montessorischool, waar zijn leraren z’n tafel moesten verschuiven om ‘m uit z’n concentratie te halen. “Ik leef altijd al graag in het moment.”

Als er echt iets belangrijks gebeurt, dan vertellen mensen het me wel, is zijn devies. En daarbij houdt hij meer van face-to-face gesprekken. "Als ik uit eten ben met familie, dan ben ik uit eten met familie."

Maar, je telefoon checken is vast niet slecht voor iedereen. Hij beschrijft hoe hij met zijn vrouw zit te eten in een restaurant en om zich heen kijkt hoe andere mensen zitten te sms'en of hun telefoon aan elkaar laten zien. "Hij lijkt erop dat ze een hele leuk date hebben, dus ik denk niet dat het zo verkeerd hoeft te zijn. Het is gewoon niet hoe ik functioneer."

LEES OOK: 5 Amerikaanse werkgewoontes waar wij niets van moeten hebben