• Steek je de grens over naar België of Duitsland, dan verlies je enkele seconden je mobiele internet. Dat vormt een gevaar, als er straks zelfrijdende vrachtwagens en auto’s op de weg komen.
  • Bij nood moet het voertuig op afstand bestuurd kunnen worden. Daarvoor moet er via videostreams continu te zien zijn wat er rondom de auto of vrachtwagen gebeurd.
  • Seamless roaming moet uitkomst bieden, schrijft AG Connect. Deze technologie beperkt de onderbreking van het netwerk nu al tot slechts 100 milliseconden.
  • Lees ook: Experts maakten een top 10 van bedrijven die aan zelfrijdende auto’s werken – Tesla valt er net buiten

Steek je de grens over naar België of Duitsland, dan verliest je mobiel kort zijn verbinding. Deze zoekt dan naar een vervanger voor het Nederlandse mobiele netwerk van bijvoorbeeld Vodafone of KPN. Geen probleem, toch, een halve minuut zonder internet? Wél voor zelfrijdende vrachtwagens en auto’s, schrijft AG Connect.

In geval van nood moet het voertuig op afstand bestuurd kunnen worden. Daarvoor moet er via videostreams continu te zien zijn wat er rondom de auto of vrachtwagen gebeurd. Valt de verbinding weg, al is het maar voor enkele tientallen seconden, dan kan dat leiden tot ongelukken.

Hoe kunnen zelfrijdende voertuigen dan ooit realiteit worden? Met seamless roaming, schrijft AG Connect. Deze technologie van TNO en partners beperkt de onderbreking van het netwerk nu al tot slechts 100 milliseconden.

LEES HIER het hele artikel bij AG Connect: Onderbreking in het mobiele netwerk bij de grens? Met seamless roaming (bijna) niet meer