De lichaamstaal tussen Melania en Donald Trump ligt onder het vergrootglas tijdens hun eerste buitenlandse reis als presidentieel stel.

“De Trumps zijn het perfecte toonbeeld van alles wat er fout kan gaan op het gebied van lichaamstaal”, zegt expert Michiel Andreae tegenover De Telegraaf.

Enkele keren probeerde Donald om de hand van zijn vrouw vast te houden, maar Melania ontweek die pogingen opzichtig.

Het eerste incident vond plaats op maandag, toen de Trumps aankwamen in Tel Aviv. Voor het toeziend oog van de Israëlische pers wilde de first lady niet de hand van de president vasthouden. Trump reikte naar achteren, maar Melania deelde een korte tik uit.

Naast hen op de rode loper liepen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw wel hand in hand.

Melania hand slap 1

Foto: Twitter/Haaretz

Dinsdag in Rome weigerde Melania opnieuw om de hand van haar man vast te houden bij het verlaten van het presidentiële vliegtuig.

Trump Melania hand 2

Foto: Twitter/Daniella Diaz

De incidenten waren voor Twittergebruikers aanleiding om grappige video's te plaatsen.

Iemand doopte de first lady zelfs tot de "Queen of Hand Shade".

De voorvallen doen denken aan een pijnlijk moment tijdens de inauguratie in januari. Toen Donald naar haar omkeek, glimlachte Melania breed. Maar zodra Donald wegkeek, trok ze een gezicht als een oorwurm.

via GIPHY

Lichaamstaalexperts zetten eerder al vraagtekens bij de band die het echtpaar heeft. "Melania is een object voor haar man. Ik zie geen warmte of echte liefde in hun relatie", zei Susan Constantine begin dit jaar tegenover mic.com. "Als je niet wist dat ze getrouwd waren, zou je niet weten dat het een koppel was."

Overigens liepen de Trumps op andere momenten tijdens de reis wel gewoon hand in hand.

U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump hold hands as they arrive to board Air Force One for travel to Rome from Ben Gurion International Airport in Tel Aviv, Israel May 23, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: Thomson Reuters