Ook voor topmanagers die bij technologische bedrijven werken is het een uitdaging om snelle veranderingen bij te houden.

De bereidheid om te blijven leren en het contact met jongere generaties zijn cruciaal.

In de zesde aflevering van de podcast The Next Move, gepresenteerd door Diederik Heinink, spreken CEO’s Martijn Bertisen van Google Nederland en Ron Vrijmoet van ai-startup Deus onder meer over ’the war on talent’ in de techsector.

Technologiebedrijven lopen per definitie voorop bij het vormgeven van verandering en innovatie. Maar ook leiders bij techbedrijven moeten hun best doen om oog te houden voor nieuwe trends die van invloed kunnen zijn op de wereld van morgen.

In de zesde aflevering van de podcast The Next Move spreken CEO’s Martijn Bertisen van Google Nederland en Ron Vrijmoet van ai-startup Deus onder meer over het aantrekken van techtalent en hoe je als leider zelf bij blijft in een snel veranderende wereld.

“Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik het privilege heb om met een groep jonge mensen te werken”, zegt Vrijmoet. “De gemiddelde leeftijd binnen ons bedrijf is rond de 26 jaar. Er is een enorme influx van jongeren, ook direct uit universiteiten zoals de TU Eindhoven en de TU Delft. Voor mij is het een genot om met dat soort mensen te mogen werken.”

Bertisen haalt een anekdote aan van een leidinggevende bij Google die tegen hem zei: “‘Jij bent het probleem. Je bent midden, eind dertig. Je hebt nog geen kinderen, dus daar leer je niet van en je bent te oud om nog mee te gaan met de laatste trends.'”

Voor Bertisen is de sleutel vasthouden aan een mentaliteit om te blijven leren: “Je moet toch constant nieuwsgierig zijn en dingen uit blijven proberen.”

Beluister hieronder de zesde aflevering van de podcast The Next Move met Martijn Bertisen en Ron Vrijmoet gepresenteerd door Diederik Heinink.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via Spotify, Google of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister ook: Podcast The Next Move met Lex Hoefsloot (Lightyear) en Quinten Selhorst (Felyx): waarom de elektrische auto nog veel beter moet om breed draagvlak te krijgen