Technologische trends zoals de opkomst van kunstmatige intelligentie en toepassingen van virtual reality zorgen voor grote veranderingen in de komende decennia, maar er is ook een andere trend. De economie wordt deels weer ambachtelijker, constateert trendwatcher Adjiedj Bakas.

De aandacht voor de circulaire economie en hergebruik van oude spullen geeft ambachtelijke beroepen een impuls.

Daarbij is het volgens Bakas ook zo dat een deel van de ambachtelijke beroepen beter bestand is tegen ‘robotisering’ dan sommige banen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening. “Een beginnende loodgieter verdient in Amsterdam nu al meer dan een bekende jurist. En dat is terecht, het is werk dat niet door een computer kan worden overgenomen.”

Beluister deel 10 van podcast The Next Move met trendwatcher Adjiedj Bakas, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister meer afleveringen van The Next Move: