De Britse investeerder 3i is niet van plan discounter Action naar de beurs te brengen. Ook is er geen sprake van dat de investeerder de Nederlandse onderneming van de hand zal doen.

Dat zei een woordvoerster van 3i vrijdag in een reactie, op berichten over een aanstaande beursgang van Action in verschillende media. Daarin werd geopperd dat Action in 2018 een beursnotering zou krijgen. Action is sinds september 2011 in handen van de Britse investeerder.

Halverwege 2016 liet 3i Group nog weten dat er veel partijen geïnteresseerd zijn in Action, maar dat het niet van plan was om de discounter te verkopen of publiek te maken.

De cijfers van Action over het laatste kwartaal van 2016 waren volgens Julia Wilson, de financiële topvrouw van 3i Group, goed. Action is buiten Nederland in vijf andere landen actief – België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Afgelopen jaar gaf de discounter aan vooral in te zetten op méér winkels en meer A-merken in de schappen. Doel voor 2016 was om op zo’n 800 winkels uit te komen, met Duitsland en Frankrijk als speerpunten van de groei.