Accountantskantoor KPMG heeft een aantal grote namen uit het bedrijfsleven en de politiek benoemd tot commissaris. Daar zit ook oud-werkgeversvoorman Bernard Wientjes bij.

Voormalig werkgeversvoorman Bernard Wientjes gaat per 1 mei leiding geven aan de toezichtsraad van het door schandalen geplaagde bedrijf.

Oud VVD-Kamerlid Laetitia Griffith word vicevoorzitter. Ook Jan Maarten Slagter, tot vorig jaar het gezicht van beleggersclub VEB, en KPN-bestuurder Steven van Schilfgaarde nemen zitting in de raad van commissarissen van KPMG, maakte de firma dinsdag bekend.

KPMG verwacht voor de zomer nog een vijfde commissaris aan te kondigen. Deze kandidaat zal een sterk sociaal maatschappelijk profiel hebben met een accent op duurzaamheid, aldus het bedrijf.

Affaires KPMG

KPMG heeft een periode achter de rug waarin het werd geplaagd door affaires. Zo moest het bedrijf een hoge boete betalen in een schikking met het Openbaar Ministerie omdat accountants hun klant Ballast Nedam hielpen bij het omkopen van ambtenaren in het buitenland. De firma trok vorig jaar al financieel puinruimer en voormalig ING-baas Jan Hommen aan als topman om schoon schip te maken.

“Het afgelopen jaar hebben we een aantal ingrijpende en vergaande veranderingen doorgevoerd om de kwaliteit van onze organisatie en ons bestuur te verbeteren”, zegt Hommen in een toelichting. “De benoeming van deze commissarissen is een zeer belangrijke vervolgstap.”

De commissarissen zijn benoemd voor een periode van vier jaar.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl