Met Black Friday op het programma deze week word je waarschijnlijk al bedolven onder de online aanbiedingen. De een nog aantrekkelijker dan de ander. Maar hoe mooi de koopjes ook zijn, misschien zijn er andere koopjesmomenten in het jaar waar je beter je slag kunt slaan. Back Friday is immers niet het enige moment waarop winkeliers hun waar goedkoper aanbieden.

In elk jaar zijn er diverse uitverkoop-momenten. Denk bijvoorbeeld aan de periode nadat Nederland vakantiegeld heeft gevangen, of de ‘back to school’-periode in de zomervakantie en natuurlijk de reguliere seizoenuitverkoop voor kleding. De vraag is alleen of retailers op die moment net zo groots uitpakken als ze ogenschijnlijk op Black Friday doen.

Om daar achter te komen, vroegen we Kieskeurig.nl om hulp. De vergelijkingssite voor consumenten dook in de aanbiedingen met de hoogste kortingen. Hiervoor nam Kieskeurig de eigen ‘Hot Deals’ als maatstaf, die staan voor aanbiedingen met meer dan 10 procent reële korting.

Dat leverde het volgende plaatje op voor de periode van november 2021 tot en met mei dit jaar.

Piekmomenten met aanbiedingen met hogere kortingen
Piekmomenten met aanbiedingen met hogere kortingen
Kieskeurig.nl

Zoals je kunt zien in deze grafiek, waren de Black Fridays van de afgelopen twee jaar met ruime voorsprong de momenten met de meeste aanbiedingen met de hoogste kortingen.

De conclusie lijkt dus vrij eenvoudig: tijdens het koopjesfestijn dat deze week z'n climax bereikt, kun je doorgaans prima je slag slaan. En je hoeft daarvoor niet tot vrijdag te wachten: waarschijnlijk zijn de koopjes op dit moment al even goed als de rest van de week.

LEES OOK: Lees ook: Vooral jongeren willen dit jaar toeslaan met koopjes op Black Friday – ook hogere inkomens tonen opvallend veel interesse