Koning of koningin zijn in je eigen kasteel. Het lijkt iets uit een sprookje, maar deze wens kan zomaar realiteit worden. Wist je dat je zonder al te veel moeite een kamer kan boeken – of een heel kasteel – voor een nachtje of een hele grote vakantie?

HomeToGo, dat zegt de grootste vakantieverhuur-site van de wereld te zijn, heeft een aantal Europese topkastelen op een rijtje gezet die geboekt kunnen worden.

Business Insider heeft een selectie gemaakt van kastelen, oplopend in prijs vanaf de goedkoopste overnachting tot de duurste.


La Posada, Castellar de la Frontera, Spanje — vanaf 51 euro per nacht.

Foto: bron TripAdvisor Rentals

Ga terug in de geschiedenis bij het betreden van je één-slaapkamer-appartement in dit middeleeuwse fort. Het ligt in het midden van een eikenbos in het zuiden van Spanje met uitzicht op Gribraltar.

Bekijk hier meer.


Castello Costaguti, Roccalvecce, Italië — vanaf 79 euro per nacht.

Foto: bron TripAdvisor Rentals

'Castello Costaguti' is ideaal voor een romantisch weekend. Het kasteel heeft een wapenkamer en een zwembad om te ontspannen onder de Italiaanse zon. Elk van de appartementen heeft één slaapkamer, een woonkamer, een keukentje en een eigen badkamer.

Bekijk hier meer.


Irishman's Tower, Hoghton, Engeland — vanaf 82 euro per nacht.

Foto: bron TripAdvisor Rentals

De twee verdiepingen tellende gezellige Irishman's Tower is gebouwd in 1565 en is ideaal om je in terug te trekken voor een paar dagen rust en ook de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Lancashire.

Bekijk hier meer.


Castello Montegufoni, Montespertoli, Italië — vanaf 89 euro per nacht.

Foto: bron TripAdvisor Rentals

In het hart van de Chianti-regio ligt dit uit de 12e eeuw daterende kasteel op een landgoed vol wijngaarden en olijfbomen. Het is in de 17e eeuw gerestaureerd door de adellijke familie Acciaioli.

Bekijk hier meer.

 


Chateau de Jalesnes, Vernantes, Frankrijk — vanaf 128 euro per nacht.

Foto: bron TripAdvisor Rentals

Het nieuwe uit twee slaapkamers en twee badkamers bestaande appartement in Vernantes is omgeven door bossen, wandelpaden, boerderijen en wijngaarden.

Bekijk hier meer.


Castello Assisi, Assisi, Italië — vanaf 175 euro per nacht.

Foto: bron TripAdvisorRentals

Leef als een koning in de 32 meter hoge kasteeltoren die is omgeven door natuur en vlakbij de prachtige en historische stad Assisi ligt.

Bekijk hier meer


Chateau d'Avaray, Avaray, Frankrijk — vanaf 199 euro per nacht.

Foto: bron TripAdvisor Rentals

Op minder dan twee uur rijden van Parijs ligt Chateau d'Avaray middenin de gouden driehoek van de Loire-kastelen -  Chambord, Blois en Cheverny.

Bekijk hier meer.


Balvaird Apartment, Perth, Schotland — vanaf 474 euro per nacht.

Foto: source TripAdvisor Rentals

Met prachtige uitzichten over de rivier Tay in Schotland is dit kasteel een ideale plek voor gasten die van golf, vissen en sporten houden of simpelweg van ontspannen met vrienden en familie.

Bekijk hier meer.


Belle Isle Castle, Enniskillen, Noord-Ierland — vanaf 791 euro per nacht.

Foto: source TripAdvisor Rentals

Het duurste kasteel op de lijst ligt aan de noordkant van Upper Lough Erne in Noord-Ierland. Belle Isle is een landgoed van 190 hectare verspreid over acht pittoreske eilandjes.

Bekijk hier meer.