President Donald Trump en zijn gevolg zijn na hun veelbesproken bezoek aan Saudi-Arabië dit weekend nu op bezoek in Israël.

Trump verzekerde de aanwezige pers voorafgaand aan een ontmoeting met premier Netanyahu dat hij Israël “nooit genoemd” heeft tijdens een bespreking met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en de Russische ambassadeur in het Witte Huis.

Vorige week deelde Trump informatie over nieuwe terreurdreigingen met de Russen op basis van informatie die volgens meerdere media uit Israël afkomstig zou zijn. Daarmee bracht hij de bron van die informatie in groot gevaar.

Eerder op de dag bezocht Donald Trump als eerste zittende Amerikaanse president de voor Joden heilige Klaagmuur in de oude stad van Jeruzalem.

Het bezoek heeft grote symbolische betekenis en er is ook heel wat ophef over geweest. Uiteindelijk is het bezoek is als privé bestempeld, zodat Israël het niet kan zien als teken voor zijn aanspraak op heel Jeruzalem als eeuwige en ondeelbare hoofdstad. Er waren dan ook geen politici mee met Trump.


Donald Trump droeg een keppeltje bij zijn bezoek aan de Klaagmuur en stopte er ook een bidbriefje in.


Trump werd bij zijn bezoek aan de Klaagmuur vergezeld door Rabbi Shmuel Rabinowitz.


Melania Trump bezocht de voor Joden heilige Klaagmuur in een wit mantelpakje op hoge roze hakken.


Dochter en adviseur Ivanka Trump was op haar beurt in stemmig zwart. Haar man Jared Kushner is joods.


De familie Trump bezocht ook de Heilige Grafkerk in de ommuurde oude stad in Jeruzalem.


Bij hun officiële ontmoeting zaten president Trump en de Israëlische premier Netanyahu net iets te ver van elkaar om makkelijk handen te kunnen schudden.


Melania Trump was intussen met de Israëlische first lady Sara Netanyahu op bezoek bij kinderen in het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem.