Vliegtuigmaaltijden hebben geen goede reputatie. Onterecht, zegt deze man.

Nik Loukas, auteur van InflightFeed: “In de afgelopen vijf jaar doen vliegmaatschappijen echt hun best om elkaar af te troeven met de maaltijden die ze aanbieden.”

Goed of slecht, zo’n maaltijd blijft de reiziger toch altijd bij. “Wanneer mensen van boord gaan, praten ze over twee dingen: de bemanning en het eten.”

Loukas denkt dat dat komt omdat het eigenlijk best een gek idee is om op 10 kilometer hoogte en met 800 kilometer per uur te eten. “Het is niet normaal.”

De oud-crewmember van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas reist meer dan 180.000 kilometer per jaar op zoek naar de nieuwste maaltijdopties aan boord.

Aan Business Insider vertelde hij dat vijf vliegmaatschappijen de beste keuken hebben. Scroll naar beneden om ze in willekeurige volgorde te zien.


Austrian Airlines – ‘Verreweg het beste ontbijt dat ik ooit aan boord at.’

“De laatste keer dat ik echt een lekker ontbijt aan boord at is een lange tijd geleden”, vertelt Loukas. Hij moest wel extra betalen voor de maaltijd, “maar de upgrade van vijftien euro was het fantastische ontbijt meer dan waard.”

Lees ook op Business Insider

De maaltijd kreeg een 9,4 op InflightFeed.


Singapore Airlines – ‘De opties aan boord… zelfs in economy class waren die fantastisch.’

Loukas reisde in Singapore Airlines’ befaamde Suite Class toen hij de maaltijden geserveerd kreeg. “I love Singapore Airlines, de service was perfect en de maaltijdopties aan boord in de business, first en zelfs economy class waren fantastisch.”

Op InflightFeed schrijft hij dat suites- en first class-reizigers aan boord een Dom Perignon Vintage 2004 krijgen als welkomstdrankje.


Scandinavian Airlines – ‘Alsof je in een cool, Scandinavisch restaurant dineert.’

In business class dineer je alsof je in een cool, Scandinavisch restaurant eet. Je krijgt het eten niet in bakjes en bij het hoofdgerecht kun je kiezen uit het buffet op de trolley die langskomt.

Op zijn website schrijft Loukas dat je in de economy class vrij weinig keuze hebt.


Air Europa – ‘Alsof je op een boerenmarkt bent, alles is zo vers.’

“Dit was waarschijnlijk de beste business class-maaltijd die ik in Europa kreeg. Kijk eens, zo gaaf. Alsof je op een boerenmarkt bent, alles is zo vers.”

De maaltijd kreeg een 9,2 op InflightFeed.


Turkish Airlines – ‘Hun maaltijden zijn één van de beste ter wereld.’

“Turkish Airlines is fantastisch. De maaltijden zijn erg vers, smakelijk en de beste van de wereld als het gaat om vliegmaaltijden, als je het mij vraagt. Ook in economy class”, zegt Loukas.


LEES OOK: 20 dingen waarvan stewardessen (en stewards) hopen dat passagiers er vandaag nog mee stoppen