Een 3D-printer moet een manke kip in de Verenigde Staten weer fatsoenlijk laten wandelen. De eigenaresse van een boerderij in Clinton, niet ver van Boston, steekt 2.500 dollar (ongeveer 2.300 euro) in de hypermoderne manier om een prothese te produceren.

De kip, genaamd Cicely, is geboren met een gescheurde pees in haar poot. Daarom loopt ze kreupel. Onderzoek bij de universiteit voor diergeneeskunde maakte duidelijk dat er twee keuzes waren: de kip laten inslapen of een kunstmatige ledemaat aanbrengen. Eigenaar Andrea Martin koos voor het laatste, liet ze maandag weten. ,,Ze moet een normaal leven kunnen leiden, ik denk dat dit haar erg gelukkig zal maken.”

De patiënte gaat woensdag onder het mes. Daarbij wordt haar zwakke rechterpoot geamputeerd. Vervolgens maakt de arts een CT-scan van de goede linkerpoot. Die wordt uiteindelijk gebruikt om de prothese mee te printen.

Volgens de dierenarts is het de eerste keer dat een dergelijke operatie met behulp van een 3D-printer wordt uitgevoerd op een kip.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl