Een scan van je lichaam laten maken en die vervolgens printen in 3D. Het kan bij een HEMA-filiaal in Amstelveen. Het gaat voorlopig nog om een pilot.

Sinds begin maart is het bij HEMA mogelijk om telefoonhoesjes, armbanden of kettingen in 3D te laten printen. Daar komen nu eventjes 3D-poppetjes bij.

In een vestiging in Amstelveen wordt op 3, 4 en 5 juli een scanapparaat neergezet, waarmee met 68 camera’s een opname van je gehele lichaam wordt gemaakt. Die wordt omgezet naar een digitaal bestand en uitgeprint met een 3D-printer.

Dat printen gebeurt overigens niet in het filiaal zelf. De levering volgt na 3 of 4 weken.

59 euro per beeldje

Een beeldje van 10 centimeter hoog kost 59 euro. Daar zit dan wel een HEMA-logo op. Wil je dat niet, dan moet je 40 euro extra betalen. Voor een poppetje van 20 centimeter ben je 250 euro kwijt.

HEMA is niet het eerste bedrijf dat het mogelijk maakt om een miniversie van jezelf te maken. In Nederland kon het al bij bijvoorbeeld Scanologics, waar Z24 eerder over schreef. HEMA is wel de eerste grote, commerciële partij in Nederland die in de driedimensionale portretjes stapt.

Lees ook op Business Insider