Tweehonderd meter is niet te ver lopen naar het toilet. Die uitspraak deed een Duitse rechter onlangs in een kort geding, dat door de ondernemersraad van een bedrijf was aangespannen tegen de bedrijfsleiding.

Door een verbouwing zou de deur van het kantoor van de ondernemingsraad, van een transportbedrijf op luchthaven Frankfurt, namelijk worden verplaatst, met een toeristische route naar het toiletblok tot gevolg. Dat pikte de ondernemingsraad niet zomaar, zo meldt het Duitse weekblad Focus op zijn site.

Plaatsvervangend lid

Een vrouwelijk plaatsvervangend lid van die raad kon het niet verkroppen dat ze door de verbouwing 200 meter naar het damestoilet moest lopen. De raad wilde stopzetting van de verbouwing. De kortgedingrechter verwierp die eis.

De ondernemingsraad had geen medezeggenschap op het besluit om te gaan verbouwen. Bovendien werd het werk door de omweg naar het toilet niet gehinderd. De ondernemingsraad had wel recht op een goede huisvesting, maar met een verplaatste deur was dat recht niet aangetast. Niet te lang vergaderen, dan maar.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl