De meeste hotels hebben talloze voorzieningen waar je gratis gebruik van kunt maken.

Maar weet je wat je allemaal kunt gebruiken? Mogelijk niet, want een hoop van deze zaken zijn niet direct terug te vinden in je kamer.

We vroegen woordvoerders van Hilton Woldwide (Hilton, Waldorf Astoria, Conrad, Doubletree en vele anderen) en Starwood Hotels en Resorts (St. Regis, W Hotels, Sheraton, Westin en vele anderen) om samen met ons een lijst te maken met zaken waar je de volgende keer gerust naar kunt vragen tijdens het inchecken.

Want wat blijkt: van een GoPro-camera huren tot een krultang lenen, het kan allemaal.


Telefoonopladers en adapters

phone-chargers-and-adaptersFoto: Flickr/Håkan Dahlström

Ben jij je telefoonoplader vergeten? Geen nood, vraag er eentje bij de receptie. Vaak kun je hier een extra oplader lenen. Onder andere bij sommige vestigingen van Sheraton, Kimpton en Hyatt is dit het geval.


Betere kussens

Sommige hotels hebben tests gedaan met 'kussen menu's' waarbij klanten een kussen konden kiezen op basis van hardheid, vorm en functie.

Sommige kussens gaan snurken tegen, terwijl anderen gemaakt zijn voor een luie ochtend in bed. Conrad Hotels heeft een uitgebreid 'pillow menu' waar je uit kunt kiezen of je kunt een kussen reserveren via een mobiele app.


Krul- en stijltangen

Voor vrouwen die hun krultang of stijltang zijn vergeten, bieden verschillende hotels een oplossing. De hotels Hyatt, Kimpton en het W Paris-Opéra hebben deze items als voorziening.


Yoga-mat

yoga mat extra hotel grijs Foto: Flickr/bradleypjohnson

In verschillende hotels kun je een yogamat huren om in je kamer te gebruiken. Sommige hotels van Hyatt, Affinia en W Hotels bieden dit gratis aan.


Naaikit

Een naaikit is je beste vriend wanneer er een knoop van je jas af valt. Gelukkig bieden hotels vaak deze kits aan. Verschillende ketens bieden dit aan, waaronder een aantal hotels van W en Hilton.


Kindles

kindles gratis extra hotelFoto: Business Insider / Jillian D'Onfro

Sommige hotels bieden een e-reader aan die je gratis in het hotel kunt gebruiken. Je moet daarvoor wel naar Verenigde Staten, want onder andere Trump Soho, Revere Hotel Boston Common en The James New York bieden dit aan.


Tandpasta en mondwater

toothpaste-and-mouthwashFoto: Flickr/Steve Snodgrass

Basic toiletspullen zoals tandpasta en mondwater kun je vaak gewoon vragen bij het hotel. Onder andere Conrad Hotels en Waldorf Astoria bieden dit aan als service, net als vele anderen. Je vindt hier ook scheerschuim en flosdraad.


Nagellakremover

Misschien is je nagellak beschadigd tijdens het reizen of had je gewoon niet de tijd om hem eraf te halen voordat je wegging. Hoe dan ook: het probleem kan opgelost worden met nagellakremover. Bij veel hotels kun je hier gewoon naar vragen.


Hersluitbare plastic zakjes

resealable-plastic-travel-bagsFoto: Flickr/javajoba

Het is fijn om je toiletspullen al op je hotelkamer in een hersluitbaar plastic zakje in te kunnen pakken, zodat je niet alles op het vliegveld uit je tas hoeft te halen. Sommige hotels en resorts, zoals Kimpton, bieden de zakjes gratis aan.


Een nachtlampje

Als je met kinderen reist kan het zijn dat je dringend behoefte hebt aan een wat meer licht. Onder andere bij het Kimpton kun om een nachtlampje vragen.


Entertainment voor kinderen

kids-entertainmentFoto: Flickr/Lily

In plaats van al het speelgoed van je kinderen meeslepen kun je ook bij het inchecken vragen om speelgoed. Veel hotels bieden verschillende voorzieningen aan, van kleurpotloden en kaarten tot badspeelgoed. Onder andere verschillende vestigingen van Hilton bieden dit gratis aan.


Een GoPro lenen

gopro-rentals hotel resorts

Ga jij naar de Caribbean of Latijns Amerika? Zeventien hotels van het Marriott bieden GoPro's aan om je avonturen vast te leggen.


Verdeelstekker

extension-cords verdeelstekker reizen hotel gratisFoto: Flickr/Mike McCune

Wanneer je wel wat extra stopcontacten kunt gebruiken, is een verdeelstekker ideaal. Je kunt er zelf een meenemen, of gewoon om vragen bij het inchecken. Onder andere het Hilton en Kimpton bieden ze vaak aan.


Bordspellen

board-games bordspel hotel gratis
Foto: Flickr/John Liu

Veel hotels hebben bordspellen in de aanbieding als je er om vraagt. Onder andere Dorchester Collection hotels en het Corinthia Hotel bieden dit aan.


Items voor je work-out

Naast yoga-matjes bieden veel hotels ook andere spullen aan voor je work-out. Zo werkt Westin Hotels samen met New Balance en kun je schoenen en kleding huren voor vijf euro. Geef je schoen- en kledingmaat door aan de receptie en de spullen worden afgeleverd op je kamer.

Hyatt hotels bieden gratis gewichten aan en het Hilton Garden Inn heeft een Stay Fit Kit bestaande uit een Pilates-band, yoga-mat, balansbal, gewichten en een weerstandsband.


Speciale ervaringen

special-experiences hotel resortsFoto: Flickr/Léo Parpais

Verschillende hotels organiseren speciale events en activiteiten voor gasten. Vraag dus bij de receptie wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je in het W Hotel in Amsterdam op de telefoon in je kamer drukken op de WHATEVER/WHENEVER-knop. De receptie bezorgt dan alles wat je wilt op elk moment van de dag. Mits legaal.

Zo kunnen je bijvoorbeeld een tocht over de Amsterdamse grachten voor je regelen of tickets voor de opening van een nieuw restaurant.