Amir Benesh is de CEO van LVH Global, een luxe woningverhuurservice die ultrarijke reizigers onderbrengt in herenhuizen, villa’s en jachten. Hij weet het een en ander over hoe de rijken graag reizen.

“De gemiddelde nettowaarde van onze klanten ligt tussen de 24 miljoen en de 3 miljard euro”, vertelt Benesh aan Business Insider. De meeste klanten hebben een gemiddeld jaarinkomen van 4 miljoen euro.

Een groot deel van het reizen draait natuurlijk om het lokale eten. Voor de superrijken is een reservering bij een exclusief restaurant meestal een prioriteit op hun lijst met to-do’s.

Benesh heeft alle soorten verzoeken wat betreft eten voorbij zien komen. “Wat restaurants betreft zoeken de ultrarijken naar kwaliteit en meestal een hype”, zegt hij.

“Die twee gaan overigens vaak hand in hand. Mensen vinden het fijn om zich speciaal te voelen. Dus een reservering krijgen in een restaurant dat bekendstaat als ‘onmogelijk’ om binnen te komen geeft een gevoel van exclusiviteit”, zegt Benesh.

Hieronder zie je waar de superrijken vaak eindigen, volgens Benesh.


Catch L.A. — Los Angeles, Verenigde Staten

Lees ook op Business Insider

Foto: Catch LA/Facebook

Dit restaurant in West-Hollywood biedt fruit de mer aan vanaf 80 euro en een ribeye voor 85 euro.


Chef’s Table bij Brooklyn Fare — Brooklyn, New York, Verenigde Staten

Foto: Alexandra Z./Yelp

Een restaurant met drie Michelin-sterren. Chef’s Table is geïnspireerd op de Japanse keuken. Een menu kost er 319 euro.


Alinea — Chicago, Illinois, Verenigde Staten

Foto: Alinea/Facebook

Alinea is een van ’s werelds beste restaurants en serveert een menu van 16 tot 18 gangen. Dat kost tussen de 230 en 279 euro per persoon, afhankelijk van de dag in de week.


Lío — Ibiza, Spanje

Foto: Frank F./Yelp

Lío is een restaurant en club op Ibiza, compleet met cabaretvoorstelling.


Sukiyabashi Jiro — Tokio, Japan

Foto: Joey W./Foursquare

Sukiyabashi Jiro wordt gezien als een van de beste sushi-restaurants ter wereld en is ook één van de moeilijkste om binnen te komen. Dit mini-restaurant had voormalig president Barack Obama te gast en speelde ook de hoofdrol in de documentaire ‘Jiro Dreams Of Sushi’.


Carbone, New York City — New York, Verenigde Staten

Foto: Kristen C./Yelp

Carbone is een Italiaans-Amerikaans restaurant dat deel uitmaakt van de restaurantfamilie Major Food Group. Carbone serveert klassieke gerechten zoals een salade met zeevruchten, linguine vongole en chicken scarpariello. Reserveringen kunnen tot een maand van tevoren worden gemaakt.


Le CouCou — New York, Verenigde Staten

Foto: Le CouCou/Facebook

In 2017 kreeg Le CouCou de titel ‘Best New Restaurant’ van de James Beard Awards. Sinds juni 2016 is het Franse restaurant van chef Daniel Rose open. Hij kreeg drie sterren van Pete Wells van The New York Times.


Club Les Palmiers — St. Tropez, Frankrijk

Foto: Club Les Palmiers/Facebook

Reserveer een chaise longue aan het strand en dineer met ceviche aan het water. Het kan allemaal bij Club Les Palmiers in St. Tropez.


The Fat Duck — Verenigd Koninkrijk

Foto: Michael U./Yelp

Dineren bij The Fat Duck draait helemaal om teruggaan naar je kindertijd. Een menu kost ongeveer 374 euro per persoon.


Minibar by Jose Andres — Washington D.C., Verenigde Staten

Foto: Minibar by Jose Andres/Facebook

De avant-gardistische keuken vind je bij Minibar by Jose Andres en kost tot 457 euro per persoon.


Nobu Malibu — Malibu, Verenigde Staten

Foto: Nobu Malibu/Facebook

Nobu Malibu biedt een prachtig uitzicht over de oceaan. De prijzen variëren van 4 euro voor pittige miso-chips tot 74 euro voor een steak.


Noma — Denemarken

Foto: Noma/Facebook

Noma werd meerdere keren uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Het restaurant heeft de Noorse keuken opnieuw uitgevonden.


The Polo Bar — New York City, Verenigde Staten

Foto: Marcos R./Yelp

In de The Polo Bar van Ralph Lauren vind je de traditionele Amerikaanse keuken. Het interieur is een eerbetoon aan de roemrijke geschiedenis van de paardensport.


Quintessence — Tokio, Japan

Foto: Sato D./Yelp

Quintessence is een Japans-Frans fusion-restaurant met drie Michelin-sterren. Het menu verandert dagelijks.


Yam’Tcha — Parijs, Frankrijk

Foto: Tony A./Yelp

Yam’Tcha in Parijs biedt lunchmenu’s voor ongeveer 70 euro en een proefmenu voor 150 euro.