Vliegtuigpassagiers kunnen een vlucht behoorlijk verzieken met hun gedrag.

Als ze voor de eerste keer vliegen, bijgelovig zijn of aan het einde van hun Latijn zijn, kunnen ze anderen aan boord het leven zuur maken. Vertraging en zelfs annulering van de vlucht kunnen het gevolg zijn.

Dit zijn twaalf incidenten waarbij vliegtuigpassagiers naar verluidt problemen hebben veroorzaakt.


Een passagier van Pakistan International Airlines opende voor het opstijgen de deur van de nooduitgang, in de veronderstelling dat het de wc was.

Foto: De deuren van de nooduitgang moeten dicht blijven, tenzij er een noodsituatie is… Bron: kryzhov/Shutterstock

Veertig passagiers moesten het vliegtuig verlaten nadat de nooduitgang werd geopend, waardoor ook de glijbaan werd uitgeklapt. De vlucht van Manchester naar Islamabad liep uiteindelijk zeven uur vertraging op, maar in elk geval kwamen de passagiers veilig aan, berichtte CNN.


Spirit Airlines heeft naar verluidt een passagier levenslang verbannen, nadat deze het rookalarm liet afgaan tijdens de vlucht door een e-sigaret op te steken.

Foto: Roken in het vliegtuig is niet oké… Bron: Flickr/Vaping360

De 30-jarige man uit Florida stak een e-sigaret op, maar een stewardess betrapte hem terwijl hij de rook in een zak blies, berichtten de New Orleans Times-Picayune en CNN. Ze droeg hem op te stoppen, waarna de man de wc inliep en het rookalarm afging.

Lees ook op Business Insider

De piloot was genoodzaakt de landing in te zetten om het alarm uit te kunnen schakelen. De man werd niet gearresteerd, maar mag van zijn levensdagen niet meer op een Spirit Airlines-vlucht stappen.


Een man probeerde op 9.000 meter hoogte de deur van een EasyJet-vliegtuig te openen, totdat hij getackeld werd door passagiers.

Foto: Nooduitgangen moeten gesloten blijven tenzij er een noodsituatie is. Bron: REUTERS/Srdjan Zivulovic

Een man probeerde de nooduitgang van een EasyJet-vlucht van Londen naar Pisa te openen, terwijl het vliegtuig zich op zo’n 9.000 meter hoogte bevond, meldde The Evening Standard. Naar verluidt werd hij door passagiers in bedwang gehouden totdat het vliegtuig landde.

De piloot waarschuwde de politie in Pisa vanwege “verstorend gedrag van een passagier tijdens de landing”, aldus de vliegtuigmaatschappij in een verklaring.

Het is fysiek onmogelijk voor om de deur van een vliegtuig te openen tijdens de vlucht, vanwege de cabinedruk, vertelde piloot Patrick Smith van Ask The Pilot. Door dit te proberen kunnen wel alarmbellen afgaan in de cockpit en raken andere passagiers mogelijk in paniek.


Een passagier van Tianjin Airlines gooide tijdens het boarden muntjes naar het vliegtuig, in de hoop dat die geluk zouden brengen.

Foto: Gooi geen muntjes in de motor van een vliegtuig… Bron: Alexander Tolstykh/Shutterstock

Een 66-jarige vrouw gooide muntjes naar het vliegtuig toen ze op de vlucht van Hohhot Baita International Airport in Mongolië naar Chifeng in China stapte, meldde Chanel News Asia. Sommige bijgelovige passagiers denken dat muntjes gooien geluk brengt en een veilige vlucht garandeert.

De vrouw werd aangehouden en de vlucht liep twee uur vertraging op, omdat passagiers op een vervangend vliegtuig moesten worden gezet. Losse muntjes die op het asfalt terechtkomen kunnen in de vliegtuigmotoren gezogen worden en deze beschadigen. Luchthavenpersoneel vond zes muntjes op het asfalt, aldus een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij tegen The Daily Mail.


Een stel ging zich te buiten aan voetje vrijen in de eerste klas… en dat blootsvoets, aldus een andere passagier van American Airlines.

Foto: Het stel liet hun blote voeten op elkaar los tijdens de vlucht. Bron: Scott Olson/Getty

Een koppel was aan het voetjevrijen zonder sokken in de eerste klas van een American Airlines-vlucht, zo lieten de foto’s op Instagram zien van een vrouw die zei dat ze een medepassagier was.

Volgens de vervoersovereenkomst van American Airlines is blootsvoets vliegen niet toegestaan.


Weer trammelant op een Spirit Airlines-vlucht: een vrouw twerkte in het gangpad en schold personeel en passagiers uit.

Foto: Een vrouw schreeuwt en twerkt (schudden met het achterwerk) tijdens een vlucht van Spirit Airlines. Bron: ViralHog/YouTube

In maart 2019 werd een vrouw gefilmd toen ze in het gangpad van een Spirit Airlines-vlucht van Newark naar Orlando al twerkend haar achterwerk liet zien en tegelijkertijd het vliegtuigpersoneel en andere passagiers uitschold.

De vrouw, die onder invloed leek, begon haar optreden toen ze weigerde haar mobiele telefoon uit te zetten voor opstijgen, zo meldt het bijschrift van de video van ViralHog op YouTube.

Spirit Airlines heeft niet gereageerd op het verzoek om commentaar van Business Insider.


Een passagier van Air France raakte van slag toen een medepassagier zijn broek en sokken uitdeed tijdens het vliegen.

Foto: Volgens de passagier ontdeed de man zich gedeeltelijk van zijn kledij tijdens een vlucht (niet op de foto) van Parijs naar Los Angeles. Bron: Shutterstock/Yellowj

Voor opstijgen ontdeed de man zich van zijn broek in de wc en verwijderde later ook zijn schoenen en sokken, twitterde Lizzie Thompson, die ook op de Air France-vlucht van Parijs naar Los Angeles zat.

De man heeft de hele vlucht bij haar in de buurt gezeten in zijn boxershort. Thompson waarschuwde op een gegeven moment een steward over de broekloze man; die bood haar een andere zitplaats aan. Thompson wilde de beenruimte op haar eigen plek niet opgeven en stelde de steward voor om de man te vragen zijn broek weer aan te trekken. Maar de medewerker “haalde zijn schouders op”.

De crew heeft volgens het protocol gehandeld, liet een woordvoerder van Air France aan Business Insider weten. “De crew is niet verantwoordelijk voor de kleding van passagiers, tenzij ze onfatsoenlijk gekleed gaan. De crew moet voor het welzijn en comfort van alle passagiers zorgen, daarom is de klant een andere zitplaats aangeboden van hetzelfde type en met hetzelfde comfort.”


Een vrouw werd naar verluidt van een United Airlines-vlucht gehaald nadat ze klaagde dat ze tussen “twee grote varkens” zat.

Foto: “Ze zei dat ze niet politiek correct ging doen.” Bron: Getty Images/Spencer Platt

Passagier Norma Rodgers klaagde over een vrouw die naast haar zat en Rodgers en een andere medepassagiers aanduidde als “twee grote varkens.”

“Ik weet niet hoe ik dit de komende vier uur moet uithouden”, zei Rodgers’ buurvrouw tegen iemand met wie ze telefoneerde. “Dit is niet te doen, ze pletten me, het is ongelooflijk.” Daarna zei ze: “Ze houden me tenminste warm.”

Rodgers riep iemand van het cabinepersoneel om te vragen of de vrouw een andere plaats kon krijgen, ze wenste door “niemand zo bejegend te worden”.

Toen het cabinepersoneel de vrouw vroeg om achter in het vliegtuig te wachten tot ze een andere plek voor haar hadden gevonden, zei ze: “Goddank, en dat alleen maar omdat ik salade eet, zeker?”

Personeel van United Airlines haalde de vrouw uiteindelijk van het toestel.

“Cabinepersoneel van United is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van al onze klanten. Vandaar dat ze zo snel reageerden om deze klant van een andere stoel te voorzien”, aldus een woordvoerder van United tegen The Independent. “Toen eenmaal duidelijk werd dat haar gedrag problematische vormen zou aannemen, hebben we een alternatieve vlucht geboekt.”


Een vrouw mishandelde een luchthavenmedewerker op Wuhan Tianhe International Airport toen ze haar vlucht miste.

Foto: De bewakingscamera legt vast hoe de baliemedewerkster geslagen wordt. CGTN/YouTube

Op een video van China Global Television Network uit 2017 is te zien hoe een vrouw bij de gate van Wuhan Tianhe International Airport een baliemedewerkster bij de gate slaat.

De passagier arriveerde 14 minuten te laat bij de gesloten gate. Toen de baliemedewerkster haar dat vertelde, ging ze door het lint en sloeg de medewerkster in het gezicht. Volgens de South China Morning Post ging het om een 36-jarige student uit Wuhan die op weg was naar een “belangrijke conferentie”.

Volgens The Daily Mail werd ze vervolgens 10 dagen lang vastgehouden.


Een vlucht van AirAsia naar China keerde terug naar Bangkok toen een vrouw naar verluidt hete noedels in het gezicht van een crewlid smeet.

Foto: Elsie Hui/Flickr

Een toestel van AirAsia moest omkeren en terugvliegen naar Bangkok toen een passagier een crewlid hete noedels in het gezicht smeet.

Naar verluidt ontstond de ruzie toen een koppel ontdekte dat het gescheiden zitplaatsen had. Volgens The Washington Post reisde het stel met een grote groep en waren de zitplaatsen in alfabetische volgorde vergeven. Cabinepersoneel wist het stel uiteindelijk naast elkaar te krijgen. De vrouw vroeg vervolgens om heet water voor haar instant noedels. Die smeet ze in het gezicht van de stewardess.

De stewardess kreeg eerste hulp en het vliegtuig keerde om. Terug in Bangkok werden de vrouw en drie anderen door de politie uit het vliegtuig gehaald. Zij en de crew kwamen uiteindelijk tot een “vriendschappelijke oplossing” en er werd geen aanklacht ingediend.


Een toerist viel in slaap op de bagageband op Fiumicino en ging door een röntgenapparaat.

Foto: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

In 2012 klom een 36-jarige man over de check-in desk van de luchthaven Fiumicino in Rome en viel in slaap op de lopende band. Aldus de BBC.

Hij werd ontdekt toen luchthavenpersoneel de contouren van een mens in bagagescanner zagen. De man leek dronken toen hij werd ondervraagd. Hij werd door de politie naar het ziekenhuis gestuurd en later aangeklaagd, aldus The Daily Mail.


“De deur is onbelangrijk”, zei een passagier van China Southern Airlines in 2015 toen hij de deur opende voordat het vliegtuig vertrok.

Foto: De deur is best wel belangrijk. Philipp Borris/Shutterstock

Tegen de South China Morning Post zei China Southern Airlines dat een man de nooduitgang opende voor het toestel opsteeg.

Toen mensen hem vroegen waarom hij dat deed, antwoordde hij dat de deur “niet belangrijk” is.


Lees meer over vliegen: