Margarita Louis-Dreyfus bevalt in april van een tweeling. Beide meisjes. Normaalgesproken zou dat nieuws nauwelijks aandacht krijgen. Maar Dreyfus is een van ’s werelds rijkste vrouwen, met een door Forbes geschat vermogen van 6,9 miljard dollar.

Bovendien is ze inmiddels 53 en reeds moeder van drie zonen, waaronder een andere tweeling.

Louis-Dreyfus, Russische van geboorte maar inmiddels Zwitserse, ontmoette ooit de zakenman Robert Louis-Dreyfus op een vlucht van Zurich naar Londen. Ze trouwde met hem, kreeg drie zonen, en nam na zijn overlijden in 2009 aan leukemie het bedrijf van hem over.

Louis Dreyfus Commodities is een zeer grote handelaar in agrarische grondstoffen; in 2014 boekte het bijna 65 miljard dollar omzet. Officieel bevindt de hoofdvestiging zich overigens in Rotterdam.

Margarita is president-commissaris van het bedrijf dat ze actief stuurt. Volgens de onderneming blijft ze aan het werk tot de dag dat ze is uitgerekend. Na de bevalling wil ze zo snel mogelijk terugkeren op de werkvloer.

Margarita bezit 81 procent van de aandelen van het bedrijf. Ze heeft eerder gezegd dat ze het bedrijf in de familie wil houden. Haar zoons worden via internationale opleidingen voorbereid op een rol in het bedrijf.

Margarita heeft momenteel een relatie met een andere zakentycoon, Philipp Hildebrand. Hildebrand is  vice-voorzitter van BlackRock, de Amerikaanse financiële gigant. Tot 2012 was hij baas van de Zwitserse centrale bank. Hij trad terug uit die functie na commotie rondom valutatransacties van zijn toenmalige echtgenote.

Margarita is zoals meer Russen geïnteresseerd in voetbal. Ze is ook eigenaar van topclub Olympique de Marseille.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl