Komende week worden alle premies van zorgverzekeringen voor 2020 bekend. Vanaf 12 november kun je basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen vergelijken op prijs én wat je ervoor krijgt. Business Insider helpt je met kiezen.

Het kabinet rekent erop dat de gemiddelde premie voor de basisverzekering in 2020 uitkomt op 118,50 euro per maand. Dat is 3,50 euro per maand meer dan dit jaar.

Verder is de verwachting dat aanvullende verzekeringen volgend jaar, net als voorgaande jaren, verder worden uitgekleed, zo meldt onder meer de site zorgwijzer.nl.  De premie van aanvullende verzekeringen stijgt waarschijnlijk, terwijl je minder vergoed krijgt.

Business Insider biedt je een overzicht van alle belangrijke dingen die je moet weten over de zorgverzekering om een goede keuze te kunnen maken. Hieronder vind je het overzicht van handige artikelen:

Zorgverzekering: alles wat je moet weten als je een goede én voordelige polis zoekt

Dit artikel geeft een overzicht van belangrijke begrippen: welke smaken heb je bij de basisverzekering? Hoe zit het met de dekking van aanvullende verzekeringen? Wat is het verschil tussen de eigen bijdrage en het eigen risico?

Dit verandert er in de basisverzekering in 2020: stoppen met roken goedkoper en meer zorg voor ouderen en verstandelijk gehandicapten vergoed

Dit artikel behandelt de verschillen in de dekking van de basisverzekering in 2019 en 2020.

Voor het einde van het jaar alles uit je aanvullende verzekering halen? Deze 10 behandelingen krijg je (deels) vergoed

In dit artikel kun je lezen hoe je nog optimaal kunt profiteren van behandelingen die dit jaar worden vergoed in je aanvullende verzekering.

Zorgverzekering 2020 kiezen? Let dan op deze 2 valkuilen bij de duurdere restitutiepolis

Met een restitutiepolis heb je meer keuze waar je zorg wilt afnemen. Maar dan moet je wel met een paar dingen rekeningen houden.

3 misverstanden over de zorgverzekering die je geld kunnen kosten als je niet oplet

Als je je niet goed informeert over de zorgverzekering, ontstaan er al snel misverstanden die je geld kunnen kosten. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om te denken dat je met een collectiviteitskorting altijd goedkoper uit bent dan met een individuele zorgpolis.