Mede-oprichter Sergey Brin van Google is tegenwoordig een van de rijkste en belangrijkste mensen in de technologiewereld. In 1996 was hij echter een anonieme promovendus. Op papier althans.

Het cv van Brin is al meer dan twintig jaar niet meer bijgewerkt en staat nog altijd online. Hij was destijds een PhD-kandidaat aan de beroemde Stanford University aan de informaticafaculteit.

Vandaag de dag is Brin bijna 50 miljard dollar waard (44,5 miljard euro) en staat hij aan het hoofd van Alphabet, het moederbedrijf van Google dat hij met Larry Page opzette om alle andere bedrijven in onder te brengen. Naast Google gaat het om bedrijven zoals DeepMind en Waymo.

Aan Stanford deed Brin onderzoek naar een algoritme voor gepersonaliseerde filmaanbevelingen of een manier om automatisch auteursrechtschendingen te detecteren.

Hier is zijn cv:

 

Sergey Brin resume

Lees ook op Business Insider

Foto: Stanford University

Sergey Brin resume

Bron: Stanford University

Brin was allesbehalve lui. Hij deed vijf stages in drie jaar en publiceerde ondertussen twee keer in wetenschappelijke tijdschriften. Op het gebied van stijl kan het cv echter nog wel wat tips van een kenner gebruiken – en hij maakte ook een tikfout in het hoofdstukje ‘Movie Ratings’.

Sergey Brin resume error

Foto: Stanford University/Business Insider

Verborgen in de HTML zat echter Brins werkelijke motivatie, verpakt in code en een portie humor:

 

Sergey Brin resume objective

Foto: Stanford University

Zijn ambities heeft Brin meer dan waargemaakt, al was dat niet omdat hij een baan kreeg. Hij startte zelf een bedrijf: Google.

Lees meer: