Hebben we het over De Traan, dan weten veel Nederlanders direct waar het over gaat.

Het is vandaag, 2 februari 2017, alweer vijftien jaar geleden dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima elkaar hun jawoord gaven in de Beurs van Berlage.

Hoeveel zijn de twee veranderd sinds hun huwelijksdag? In de tussentijd kregen ze drie dochters: Amalia werd in 2003 geboren twee jaar later volgde Alexia en in 2007 werd hun jongste dochter Ariane geboren. Een andere grote gebeurtenis is natuurlijk het aftreden van Koningin Beatrix op 30 april 2013, zij gaf op dat moment het stokje over aan haar zoon en zijn echtgenote.

Vergelijk de foto’s van de trouwdag van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en beelden van de twee nu:


Het huwelijk vond plaats in Amsterdam.


‘s Middags trouwde het stel voor de kerk, in de Nieuwe Kerk in het bijzijn van zo’n zeshonderd gasten.


Bij veel mensen zal vooral het optreden van Carel Kraayenhof herinneren. Zijn versie van Adios Nonino zorgde voor een iconisch televisiemoment.


“Toen Máxima en Willem-Alexander net samen waren, praatte ze zo vrijuit en enthousiast. Ik denk dat ze daarna is teruggefloten en meer in het stramien van het koningshuis is geduwd”, vertelde presentatiecoach Pauline van Aken eerder aan Business Insider. Inmiddels heeft Máxima die spanning weer leren loslaten volgens de expert.

huwelijk maxima willem alexander


Tijdens het rondje in de Gouden Koets na de huwelijksceremonie blijkt al meteen hoe enorm geliefd de nieuwe prinses is bij het grote publiek. Met uitzondering van een aantal demonstranten wil iedereen een glimp opvangen.

willem alexander maxima huwelijk 15 jaar getrouwd

LEES OOK: 10 dingen die je van Máxima kunt leren als je zelf in de spotlights staat

Lees ook op Business Insider